Заплатите ще растат с около 10% през 2018 г. прогнозират

...
Заплатите ще растат с около 10% през 2018 г. прогнозират
Коментари Харесай

Ръст с 10% на заплатите през 2018 г. очакват работодатели и синдикати

Заплатите ще порастват с към 10% през 2018 година предвиждат от КТ „Подкрепа“ и АИКБ. Такива упования показаха президентът на синдиката Димитър Манолов и ръководителят на работодателската ирганизация Васил Велев по.

„Според нас заплатите ще раста със същото движение и идната година. Ние организирахме анкета измежду членовете си. Над 70 % споделят, че ще се усилват възнагражденията. 3-4% от допитаните споделят, че ще ги понижат. Според нас процентът ще бъде непосредствен до двуцифрено число – от порядъка сред 8-11% ще продължат да порастват заплатите“, уточни Васил Велев.

„Нашите упования са същите на база на изследванията, които и ние правим“, сподели Димитър Манолов.

Днес синдикатите и бизнесът сядат на една маса, с цел да обсъдят стопанската система и растежа на приходите. Срещата е по покана на КНСБ и КТ „Подкрепа“. На нея се чака да участват представители на най-големите български предприятия.

Домакини ще бъдат президентите на двата синдиката – Пламен Димитров и Димитър Манолов. Ще вземат участие представители на най-големите български компании – „ВМЗ“, „Солвей соди“, „Агрополихим“, „Горубсо Мадан“ и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР