Заплатите ще растат и през 2024 г., независимо от данните,

...
Заплатите ще растат и през 2024 г., независимо от данните,
Коментари Харесай

България е в топ 3 по ръст на доходите в Европа

Заплатите ще порастват и през 2024 година, без значение от данните, че 4 от 10 предприятия чакат годината да бъде по-трудна. При спадащи продажби в промишлеността, заплатите ще нарастват. Това съобщи ръководителят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

По думите му растежът във възнагражденията ще е за сметка на облагите и бъдещите вложения. Велев сподели още, че растежът на приходите ще е по-умерен по отношение на предходните 2 години, само че и инфлацията няма да е същата. „ В топ 3 сме по растеж на приходите в Европа до момента ”, съобщи Велев.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов съобщи, че сега работодателите нямат друга опция, с изключение на да покачват приходите, в противоположен случай хората просто няма да работят. „ Ако цената на минималната работна заплата от 1 януари е 933 лева, чисто се получава 20 и няколко лв. дневно. Няма по какъв начин с тези ниски приходи хората да не престават да оцеляват. „ Увеличението на приходите е неизбежно ”, съобщи Капитанов пред Нова тв.

Той подчертава, че доста от секторите не са получили нарастване на възнагражденията – даде образец със земеделие и градски превоз и елементи от опазването на здравето.
  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР