Заплатите на звездата на Пари Сен Жермен Неймар и другите

...
Заплатите на звездата на Пари Сен Жермен Неймар и другите
Коментари Харесай

Намаляват заплатата на Неймар наполовина

Заплатите на звездата на Пари Сен Жермен Неймар и другите най-високо платени футболисти във Франция се чака да бъдат фрапантно понижени за интервала на рецесията от ковид.

След като футболът в страната бе спрян, притежателите за правата на шампионата " Канал Плюс " и " beIN Sports " отхвърлиха да изплатят траншовете за този месец. Така финансовата обстановка във всички френски клубове се утежни доста.

Според ESPN Министерството на финансите на Франция и Националния съюз на професионалните футболисти са стигнали до съглашение, съгласно което краткотрайно ще бъдат понижени заплатите на играчите.

Те са разгранили понижения според от това какво хонорари получава един футболист. Играчи, които взимат сред 10 000 и 20 000 евро на месец, ще получат 20% по-малко, а тези със заплати сред 20 000 и 50 000 - 30% по-малко. Намаление от 40% чака футболистите, които получават сред 50 000 и 100 000 на месец, а тези със заплати над 100 000 евро, ще би трябвало да се разделят с 50% от тях.

Neymar’s £600,000 per week salary may be cut by half https://t.co/GYNmqmU6tT pic.twitter.com/HEea6zWbd5
— 9janews24 (@9janews241) April 10, 2020
Част от играчите ще бъдат краткотрайно сложени в рубрика отчасти безработни, което значи, че ще получат 70% от заплатите си, като по този метод клубовете ще се възползват от държавна финансова поддръжка.

" Идеята е играчите да се откажат от част от заплатите си за април, с цел да разрешат на клубовете да се оправят ", разяснява президентът на съюза на професионалните футболисти Филип Пиат по-рано през седмицата.

" Не можем да накараме никой да се съгласи. По-голяма част от играчите няма да се възпротивят. Съветваме ги да одобряват това, защото ще се спасят работни места ", Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР