Заплатите на военнослужещите трябва да бъдат увеличени, но все още

...
Заплатите на военнослужещите трябва да бъдат увеличени, но все още
Коментари Харесай

Каракачанов: В министерството изтичат пари, които могат са ползват за заплати

Заплатите на военнослужещите би трябвало да бъдат увеличени, само че към момента не е ясно с какъв %. Могат да се търсят разновидности като запаси в Министерството на защитата, или доходи от разнообразни действия. Това разяснява във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, който се включи в честването на 138-та годишнина на Военноморските сили. 

Възможен е рестарт на процедурата за изтребителите, позволи Каракачанов

„ В Министерството на защитата безусловно излишно изтичат пари и в това време не се осъществят доходи от действия, които могат да вкарат действителни средства в бюджета. Тогава, когато покажем, че и ние можем да осъществяваме облаги за бюджета, ще желаеме нарастване на заплатите и няма кой да ни откаже ”, съобщи министърът и акцентира, че разчита и на Комисията по защита, в чиито състав са професионални висши военни. 

Каракачанов: Нашият боец, макар остарелите въоръжение и техника, е по-добър от сътрудниците си

„ Ако ме питате за %, с който да се усилят заплатите, той би трябвало да бъде 100 %, само че дано да бъдем почтени – това не може да се случи ”, сподели той и добави, че предстоят диалози през септември и октомври.

Каракачанов: Модернизацията на българската войска е 3,5 милиарда лв.

На Съвета по защита предходната седмица е утвърден планът за рационализация на фрегатите, с които разполагаме. За да бъдат по-ефективни в осъществяване на своята служба, те ще бъдат реновирани с 90 млн. лева, които ще бъдат заложени в идващия бюджет, заяви още Каракачанов. Парите към този момент са утвърдени от съвета и би трябвало да бъдат импортирани като предложение в Министерски съвет.

Конкурсът за създаване на новите многоцелеви патрулни кораби ще бъде равнопоставен, увери министърът, само че призна, че избира той да бъде извоюван от българска компания. По тематиката Вицепремиерът Каракачанов взе участие в ритуала по заграбване на първо офицерско звание на курсантите на НВУ (СНИМКИ) Каракачанов се срами от заплатата на българския боец Каракачанов дава обещание всичко належащо за сигурността на полетите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР