Заплатите на служителите в МВнР да бъдат увеличени с 30%.

...
Заплатите на служителите в МВнР да бъдат увеличени с 30%.
Коментари Харесай

Предлагат 30% увеличение на заплатите в МВнР

Заплатите на чиновниците в Министерство на външните работи да бъдат увеличени с 30%. Това е предложил външният министър Николай Милков на служебния министър председател Гълъб Донев, съобщи Нова тв.

Служители на ведомството хвърляха жълти стотинки като митинг против ниските заплати, неприятните условия на труд и занижените критерии на банкет в институцията.

От управлението признават, че възнагражденията са едни от най-ниските за миналите 25 години. От 800 до 1000 лв. е междинната работна заплата в дипломатическото ни ведомство.

 

С предлагането за повишението на заплатите е осведомен и министърът на финансите. Това сподели каза зам.-министърът на външните работи и представител на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството през днешния ден, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на Коджабашев настройката на всички е този проблем да бъде решен в позитивна посока за чиновниците на министерството. Въпросът е до каква степен финансовата рамка на страната на този стадий разрешава избран % нарастване на заплатата. А, че такова нарастване е належащо, това е несъмнено, съобщи той.

Коджабашев напомни, че чиновниците на Министерство на външните работи са в протестна подготвеност и на следващия ден е началото на ефикасните протестни дейности. Въпросът е поставян не един път пред министерството. Проведени са няколко срещи с представителите на синдиката. По думите на Коджабашев повдигнатият от тях въпрос за възнагражденията е обоснован, защото в Министерство на външните работи от “20-25 години заплатите са едни от най-ниските, което не е целесъобразно “.

Идеята тук е да се притеглят млади, способни фрагменти. И с цел да можем да ги привличаме е належащо и финансово да ги обезпечаваме, посочи зам.-министърът.

Той означи, че критериите за постъпване в Министерство на външните работи са едни от най-високите за държавни чиновници и напомни, че с изключение на конкурс са нужни и наложителни два езика.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР