Заплатите на общинските служители и работещите в дейностите, делегирани от

...
Заплатите на общинските служители и работещите в дейностите, делегирани от
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на общинските чиновници със задна дата

Заплатите на общинските чиновници и работещите в дейностите, делегирани от страната, ще бъдат увеличени със задна дата от 1 юли. Това заяви за Plovdiv24.bg регионалният координатор на КНСБ - Пловдив Боян Бойкински. 

Във връзка с Постановление на Министерски съвет № 229 от 29 юли 2022 година за целево даване на спомагателни средства от републиканския бюджет на общините, бяха извършени диалози сред Боян Бойкински – Областен координатор на КНСБ – Пловдив и представители на Община Пловдив.

Като резултат от това беше взето решение да се предложи на Общински съвет -Пловдив да гласоподава и одобри нарастване на работните заплати на общинските чиновници в дейностите, делегирани от страната.

Предвижда се покачване на възнагражденията на чиновниците в активност " Общинска администрация “, в това число работещите както в администрацията на община Пловдив, по този начин и на тези в администрациите на всички шест региона на общината. Размерът на покачване, който ще бъде препоръчан на съветниците в Общински съвет – Пловдив ще е 15%, считано от 1 юли 2022 год.

Увеличение на трудовите хонорари на медицинския личен състав, ангажиран в здравните кабинети в общинските детски градини и учебни заведения, в детските ясли и яслените групи към детските градини, също ще има. С идното повишение на трудовите заплащане на тази категория работещи ще бъде достигнато минималното равнище на възнаграждение контрактувано в груповия трудов контракт в бранш " Здравеопазване “ от 1450 лева Другата добра вест е, че това нарастване ще стане факт със задна дата считано от 1 май 2022 год.

Предвидени са средства и за финансова поддръжка на библиотеките с районен темперамент, като след нарастване на стойностните индикатори на стандарта за тяхното финансиране, възнагражденията на работещите в Народна библиотека " Иван Вазов “ – Пловдив ще бъдат увеличени с 10%, считано от 1 юли 2022 год. Тук следва да се подсети, че за тези работещи това ще е второто подред нарастване от 10 % за актуалната 2022 година

Регионалната конструкция на КНСБ в лицето на Боян Бойкински организира аналогични диалози и с представители на общините на територията на област Пловдив, в които КНСБ има синдикални организации. Всички администрации ще актуализират възнагражденията на чиновниците си, съгласно параметрите на Постановление на Министерски съвет № 229 / 2022 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР