Заплатите на медицински сестри и санитари в няколко големи болници

...
Коментари Харесай

3000 лв. достига заплатата за санитари и медсестри в COVID отделения, желаещите са кът |

Заплатите на медицински сестри и санитари в няколко огромни лечебни заведения доближиха 3000 лв. с бонусите за работа в рискова среда. Желаещи да работят там обаче съвсем липсват.

В столичната УМБАЛ " Св. Иван Рилски " се търсят медицински сестри. С
бонуса от 1000 лева за първа линия, 1000 лева от болничното заведение и главната заплата, възнагражденията им надвишават 3000 лева Близо до тази сума е и заплащането на санитарите, които към главната заплата от 740 лева получават още по 1000 от лечебното заведение и за първа линия. Болницата обаче няма недостиг на санитари, научи OFFNеws.

Основна заплата плюс
бонус от 1000 лева за първа линия получават санитарите в Александровска болница, оповестиха за OFFNews от лечебното заведение. За декември обаче те ще получат още 1000 лева Така месечното им заплащане ще се приближи до 3000 лева

Около 1600 лв. за санитар и към 1950 лв. за медсестра са сумарно месечните възнаграждения за работещите с Ковид пациенти в Окръжна болница в София ( " Св. Анна " ), разбрахме от работещи там медици.

Пловдивската университетска болница " Св. Георги "  също афишира, че търси медсестри за инфекциозно поделение и Ковид зоната с брутна заплата от 2200 до 3300 лв..

Много лечебни заведения в страната разгласяват разгласи, че търсят лекари, медицински сестри и санитари.

Българският лекарски съюз стартира акция за координиране набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подкрепят активността на изпадналите в потребност лечебни заведения в страната продължава. 20 към този момент са лечебните заведения попълнили генерирания формуляр и декларирали своята нужда от доброволци. Обявите на лечебните заведения са дейни в jobs.bg и по тях може да се кандидатства. До този миг по другите разгласи документи са подали общо 268 доброволци. Двете лечебни заведения, които са подали заявки през последните 24 часа и чиито разгласи към този момент са оповестени, са МБАЛНП " Св. Наум " в София и МБАЛ " Св. Николай Чудотворец " в Лом.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР