Заплатите на кмета на София и на общинарите да се

...
Заплатите на кмета на София и на общинарите да се
Коментари Харесай

Григорова за заплатите в СОС: Това не е увеличение, а справедливо разпределение на средствата

Заплатите на кмета на София и на общинарите да се подвигат фрапантно. Това ще гласоподава Столичният общински съвет. Темата разяснява пред Нова телевизия общинският консултант от Местната коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” Ваня Григорова.

„ В момента заплатата на общински консултант е 1300 лева, чисто получаваме 1080 лева Това, което се случва сега, не е толкоз нарастване, а заслужено систематизиране на средствата. Тези пари и досега се дават за заплати в Общинския съвет.  Част от средствата, които се заделят минават през заплащания на общински съветници в бордове, фондове. Тях към този момент няма да ги има ”, разясни Григорова.

„ Не е обикновено досега 10 години столичният кмет да получава 3000 лева заплата, а градоначалници на доста по-малки обитаеми места да получават по 6000-7000 лева Никога не трябва да спестяваме от избори, народна власт, възнаграждение на нашите представители и на държавни чиновници. Това ни се връща през корупция ”, твърди тя.

Според нея би трябвало да се влага в условия на труд и хонорари, изключително в дефицитните специалности, с цел да бъдат привлечени фрагменти.

Тя разяснява и терористичната офанзива в Москва. „ Безсмислено клане, няма по какъв начин от това да последва някакво значима смяна на политиката, която води Русия ”, съобщи Григорова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР