Заплатата за издръжка у нас расте, показват данните на КНСБ

...
Заплатата за издръжка у нас расте, показват данните на КНСБ
Коментари Харесай

Почти 1400 лева са нужни за издръжката на един човек

Заплатата за прехрана у нас пораства, демонстрират данните на КНСБ за първото тримесечие на тази година. 1394 лева са нужни за един работещ, живеещ самичък човек. 2509 лева трябват за месечната издръжката на едно тричленно семейство с двама възрастни и едно дете до 14 години.

За да излезе сметката, заплатата за прехрана бруто би трябвало да е в размер на 1796 лева за живеещ самичък човек и 3233 лева за тричленно семейство. Според синдиката едвам 2/3 от работещите у нас доближават заплата, нужна за прехрана.

към този момент ви описа за първи сигнали за проблеми на пазара на труда, който до момента остана непокътнат от икономическата рецесия. Сериозна разлика в безработицата у нас в огромните градове и дребните общини демонстрираха данни на Агенцията по заетостта. Според тях в 11 области у нас всеки трети незает не може да откри работа повече от 1 година. Средно за страната дълготрайно безработните са 24 на 100 и делът им остава относително висок, демонстрират данни на Агенцията по заетостта към края на предходната година.

Най-тежка е обстановката във Видин, Враца и Монтана, където хората без работа повече от година са над 40 на 100 от незаетите. Над 30% пък е делът им в Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен. Само в три града – Бургас, Габрово и София хората, останали дълго без работа, са под 10 на 100, като в столицата съвсем няма регистрирани трайно безработни, сочат формалните данни на организацията. В София едвам 242-ма души са били без работа повече от 1 година, като това са едвам 2,4% от всички, само че това са единствено данни от записаните безработни.

четете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР