Заплатата на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски

...
Заплатата на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски
Коментари Харесай

Слух, че Ердоган ще си увеличава заплатата породи дискусия в Турция

Заплатата на турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва ще бъде увеличена с 20,2 на 100 до към 141,5 хиляди лири на месец през второто полугодие на годината (около 15 150 лв. съгласно настоящия курс на двете валути), написа в. " Хюриет " в коментар на известния турски публицист Абдулкадир Селви.

Анализаторът разгласява изчисленията в подтекста на полемиките за възнагражденията на труда, които ще получава държавният връх при актуализацията на бюджета за второто полугодие. Селви отбелязва рецензиите на водача на главната опозиционна мощ Кемал Кълъчдароглу, който, съгласно журналиста, " всеки ден крещи от катедрата, че народът гладува ", до момента в който в това време за президента се планува високо нарастване.

В спомагателния бюджет възнаграждението на Ердоган се усилва на 141 453 турски лири на месец бруто, върху които президентът заплаща 40% удръжки, пресмята Селви.

През първото полугодие заплатата на президента е била 100 750 турски лири бруто или 62 500 турски лири нето.

Самият Кълъчдароглу в същото време получава както депутатска пенсия, по този начин и депутатска заплата, което му обезпечава месечен приход от над 60 хиляди турски лири.

С нарастването от юли общият му приход ще надвиши 80 хиляди турски лири, твърди журналистът, представен от Българска телеграфна агенция.

Селви, прочут с контактите си в държавните среди, напомня, че през първото шестмесечие Ердоган е отказал нарастване на заплатата си, до момента в който Кълъчдароглу е получил над 30 на 100 нарастване.

,,Сега той ще се възползва от покачване от 40,5 %, което ще усили заплатата му кумулативно с 83 на сто``, показва още журналистът.

Авторът на " Хюриет " обръща внимание също така, че с нарастването в размера на заплатата на президента са обвързани и нарастванията, които ще получат някогашните президенти, някогашните министър председатели, ръководителят на Народното събрание и някогашните депутати.

Ако президентът каже, че не желае нарастване, това значи, че и всички пенсионирани депутати, фамилиите на някогашни президенти и ръководителят на Народното събрание ще бъдат ощетени, показва още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР