Заплатата на кмета на Царево Георги Лапчев бе индексирана до

...
Заплатата на кмета на Царево Георги Лапчев бе индексирана до
Коментари Харесай

Кметът на Царево обясни защо взима над 3500 лева заплата

Заплатата на кмета на Царево Георги Лапчев бе индексирана до 3519 лв. на последното съвещание на Общинския съвет. Това е 76,51 % от оптимално допустимия размер на възнаграждението на кмета, съощава "Флагман ".

„ Предложението пристигна от Общинския съвет. Навярно са решили, че това е сумата, която заслужавам. Наистина пиперлива тематика, в реда на нещата е да бъде открита и да се приказва необятно по нея. Личното ми мнение, не тъй като съставлявам тази власт, е че хората, заемащи позиции с отговорност да получават почтено заплащане.

Задайте си въпроса защо е виновен кметът на една община? За всичко! Той е отговорен даже за нещата, които не зависят от него. Позицията „ Кмет “ е натоварена с доста отговорности и 24-часов работен ден “, разяснява Лапчев.

Той самият призна, че не е пресметнал до този миг точната стойност на възнаграждението си, само че по думите му по-важното било, че това щяло да му даде опция да усили заплатите и на чиновниците в Общината, с цел да работили те по-мотивирано.

Георги Лапчев разяснява и тематиката със повишената такса за битови боклуци. Той напомни, че налогът не е променян от 2013 година, а главната причина за повишаването е 95-те лв. на звук депониран боклук, които всяка община ще би трябвало да заплаща през 2020 година, според чл.64 от Закона за ръководство на отпадъците. До този миг сумата бе доста по-малка – 57 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР