Заплатата на кмета на София да стане колкото министерската. Такова

...
Заплатата на кмета на София да стане колкото министерската. Такова
Коментари Харесай

Гласуват дали заплатата на Васил Терзиев от 2900 да стане над 9000 лева

Заплатата на кмета на София да стане колкото министерската. Такова предложение е импортирано в Столичния общински съвет и следва да се гласоподава идната седмица. Вносители са ръководителят на общинския съвет и още петима общински съветници от разнообразни партии.

В момента кметът на Столичната община взима 2900 лв.. Предложението е заплатата му да стане над 9000 лв.. От заплатата на кмета обаче се образуват и възнагражденията за останалите постове.

Президентът е откроил преимуществото на град София пред редица европейски столици да бъде ситуиран в непосредствена непосредственост до планина

Заплатите на заместник-кметовете, да вземем за пример, са 80% от кметската заплата.В момента те получават към 2300 лв. на месец, а съгласно предлагането - възнаграждението им би трябвало да стане към 7300 лв..

Предложението е заплатата на ръководителя на Общинския съвет да се вдигне от 2600 лв. на към 8200 лв. на месец. Общинските съветници също ще получават повече пари.

А точно - вместо 1800 лв., месечната им заплата ще стане към 5800 лв..

Ще се търси опция за наново нарастване през годината

„ Изключително нужно е, тъй като заплатите не са поправени от над 10 години и към този момент един зам.-кмет или областен кмет взема по-малко от междинната заплата за града. Дали аз ще продължа да вземам 3000 лв., или ще получавам 8000 - ще продължа да я подарявам цялата, без едното левче. което е алегорично “, разяснява пред bTV Столичният кмет Васил Терзиев.

“За мен няма персонален интерес. Важно решението, което би трябвало да се вземе, е, с цел да може хората, които работят да знаят, че са почтено възнаградени. Не може да нямаш почтено възнаграждение и да искаш да бъде предпазен добре ”, уточни още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР