Заплатата на кмета на Карлово Емил Кабаиванов става почти тройна

...
Заплатата на кмета на Карлово Емил Кабаиванов става почти тройна
Коментари Харесай

Вижте колко взимат градоначалниците в Карлово и региона

Заплатата на кмета на Карлово Емил Кабаиванов става съвсем тройна на възнаграждението на пловдивския кмет. Това излиза наяве от решение на Общинския съвет в подбалканската община, с което се дефинира новото заплащане на градоначалника. Старейшините са одобрили заплатата му да бъде в размер „ 80 % от оптимално избрания размер, според Постановление на Министерски съвет № 67/2010 година ”. Според цитираното разпореждане на Министерски съвет заплатата на градоначалниците не може да надвишава тази на министрите, която сега е 4 600 лева Така трудовото заплащане на Кабаиванов става малко повече от 3 680 лева, считано от началото на тази година, написа Трафикнюз

Така формираното решение обвързва размера на заплатата на Кабаиванов с министерската, като тя ще би трябвало да претърпи промяна, при положение, че такава има и при възнагражденията на ръководещите. Припомняме, че в края на предишния мандат той взимаше 2965 лв. на месец. Първенец в района обаче бе кметът на Лъки Валентин Симеонов, който се разписваше против 3116 лв.. В локалния парламент на най-малката община в Пловдивско не е постъпвало предложение за установяване на ново заплащане на Симеонов. От тази опция се е въздържал и кметът на община „ Марица ” Димитър Иванов, който получава към 2 700 лева Неговият сътрудник Павел Михайлов ще взима 2 500 лева на месец, считано от началото на тази година - с съвсем 400 лева повече от предшественика си на кметския стол в „ Родопи ” Пламен Спасов.

Новата градоначалничка на Перущица Мария Вълканова е внесла предложение в локалния парламент на установяване на кметско заплащане в размер 2 533 лв.. То обаче било отхвърлено,след като старейшините дали своят вот с 6 гласа „ За ”, 6 „ Против ” и един „ Въздържал се ”. В последна сметка Вълканова ще получава 2 300 лева Със 100 лева повече от нея ще получава кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. Още на първата постоянна сесия старейшините утвърдиха заплатата му с 19 гласа " За " и един " Против ". Около 2 600 лева ще бъде заплатата на новия градоначалник на Асеновград Христо Грудев. Кметът на Садово Димитър Здравков пък ще се подписва срещу 2 750 лева всеки месец.

Значително по-ниски са трудовите хонорари на кметовете на Хисаря и Съединение. Пенка Ганева, която за повторно сяда на кметския стол в Хисаря, ще получава 1944 лева на месец, а кметовете на дребните обитаеми места в общината – под 1 000 лева Атанас Балкански ще взима 1 800 лева, излиза наяве от решение на Общински съвет – Съединение. Едва 1 550 лева ще получава градоначалникът на Брезово Христо Енков. Заплатите на кметовете на дребни обитаеми места в общината са измежду най- ниските в региона – те ще получават приблизително към 850 лева

Припомняме, че заплатата на кмета на Пловдив Здравко Димитров понастоящем е по-малка от тази на Енков. Двамата градоначалници взимат най-ниските хонорари в региона. По време на последната сесия на Общински съвет - Пловдив обаче Димитров разгласи, че ще вдигне възнагражденията на чиновниците в администрацията, като загатна и за промяна в кметската заплата. Изявлението му пристигна два месеца, откакто градоначалникът съобщи, че трудовите хонорари в Общината ще бъдат замразени, заради неприятното й финансово положение. От кметската заплатата зависят и тези на зам.-кметовете, ръководителя на Общинския съвет и старейшините.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР