Заплатата на кандидатите за космонавти след увеличението ще е средно

...
Заплатата на кандидатите за космонавти след увеличението ще е средно
Коментари Харесай

Какви заплати вземат руските космонавти?

Заплатата на претендентите за космонавти след нарастването ще е приблизително съвсем 300 хиляди рубли на месец (около 3250 евро), а на опитните чиновници - повече от половин милион рубли, сподели пред РИА Новости Владимир Матвейчук, шеф на отдела за личен състав и обществена политика на Роскосмос.

(Официален валутен курс за 15 април:. един $ = 76,9 рубли, едно евро = 92,2 рубли, бел. ред.)

" Президентът разгласи доста нарастване на заплатите. Това важи изключително за претендентите за космонавти: те имат 70% нарастване... За тези, които към този момент са летели, нарастването ще е 50% ", разясни Матвейчук.

По-рано космонавтът Сергей Куд-Сверчков съобщи, че тези, които се готвят да се причислят към отряда, получават до 100 хиляди рубли на месец, а тези с опит в полетите - над 200 хиляди.

В същото време, още преди известието, направено от президента на 12 април, бяха оповестени проекти за увеличение на заплатите на космонавтите. Наистина, в планът на държавното разпореждане ставаше дума за нарастване на месечните хонорари с 36%.

Използвайки настоящото разпореждане на министерския съвет " За материалното и пенсионно обезпечаване на космонавтите ", е допустимо да се пресметна сегашната заплата на тези високо квалифицирани експерти.

Извършил полет инструктор-космонавт първи клас, като се вземат поради месечните бонуси и стимулиращи заплащания, както и надбавки за стаж и клас, може да получи към 300 хиляди рубли, без да се броят заплащанията за званието Герой на Русия и други държавни награди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР