Заплатата на губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо ще бъде

...
Заплатата на губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо ще бъде
Коментари Харесай

Повишават заплатата на губернатора на Ню Йорк до 250 хиляди долара на година

Заплатата на губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо ще бъде увеличена с 225 хиляди $ до 250 хиляди на година от 1 януари 2021 година без значение от многомилиардния бюджетен недостиг и загубите на този щат поради следствията от пандемията от ковид. За това оповестява New York Post.

Изданието напомня, че напролет на предходната година законодателното заседание на Ню Йорк, следено от демократите, утвърди резолюция за покачване на заплатата на губернатора на щата и неговия заместител. От началото на идната година Куомо ще стане най-високоплатения губернатор в Съединени американски щати, отбелязва изданието. По негови данни, покачване на заплатата получават още основният прокурор Летиция Джеймс и основният финансов контрольор Том Динаполи. За съдиите и 213-те члена на законодателното заседание няма да има такава добавка към възнаграждението.

Бюджетното ръководство на щата предвижда, че дефицитът в бюджета на Ню Йорк през идната година ще е 14 милиарда $ и ще нарасне до 30 милиарда $ през 2022 година. Загубите могат да доближат към 63 милиарда $ в течение на идващите четири години.

В Съединени американски щати губернаторът на Ню Йорк се употребява със справедливо почитание за качествата, които прояви по време на пандемията. През март щатът Ню Йорк беше епицентърът на разпространяването на коронавирусната зараза. Куомо написа книга за уроците от битката с разпространяването на инфекцията, която беше оповестена на 13 октомври. Губернаторът тогава даде обещание да даде част от приходите от продажбите за щедрост.

Eндрю Куомо

(Andrew Cuomo) е американски политик, създател, юрист и губернатор на щата Ню Йорк от 2011 година. Член на Демократическата партия. Избран е на същата позиция, която татко му - Марио Куомо, заема за три мандата.

Ендрю Куомо е роден в град Ню Йорк. Завършва Университета Фордам. Започва кариерата си като началник на акцията на татко си, след което работи като асистент областен прокурор в Ню Йорк, преди да стартира частната си правна процедура. От 1990 до 1993 година оглавява Нюйоркската комисия за бездомните.

През март 2020 година Ню Йорк се трансформира в епицентър на пандемията от ковид в Съединени американски щати, а Куомо става прочут с брифингите си, в които постоянно подлага на критика дейностите на президента Доналд Тръмп по отношение на оправянето с рецесията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР