Заплата от 7 500 лева за месец за кмета на

...
Заплата от 7 500 лева за месец за кмета на
Коментари Харесай

7 500 лева за месец ще получава кметът на Кюстендил

Заплата от 7 500 лв. за месец за кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов гласуваха в петък общинските съветници, оповестява БНР.

Предложението беше подкрепено от 25 от общинските съветници. Четирима гласоподаваха " срещу ", а 8 се въздържаха. Дебати и оборване нямаше, макар упованията.

Това е 80 % от главната месечна заплата на министър и незабавно провокира многочислени мнения, че е прекалено високо по отношение на възнагражденията в града.

Съветниците гласоподаваха и предлагането за личните си хонорари.

То е за 70% от междинната брутна работна заплата в общинската администрация за съответния месец и на настоящия стадий ще е към 800 лв..

Припомняме, че при започване на декември общинските съветници не утвърдиха предложение кметът Атанасов да получава над 8000 лв. заплата.

След бурни разногласия от 38 съветници 16 гласоподаваха " за ", петима - " срещу ", а 16 се въздържаха.

Според импортираната за разискване докладна бележка възнаграждението на кмета на общината трябваше да бъде 90% от главната месечна заплата на министър. Стана ясно, че следователно кметът би трябвало да получава 8490 лв..

Съветниците тогава обаче дефинираха какво ще бъде възнаграждението на председателя на Общинския съвет. Той ще получава 90% от заплатата на кмета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР