Заплашват ни с протести. Хубаво е всички да се успокоим.

...
Заплашват ни с протести. Хубаво е всички да се успокоим.
Коментари Харесай

БСП: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за манипулация на машинния вот

" Заплашват ни с митинги. Хубаво е всички да се успокоим. Тон на нервен диалог дадоха Демократична България и Политическа партия с декларацията от сутринта.  По този мотив имаме да споделяме 3-4 неща. Партиите, които си залепиха етикети " проевропейски " и " демократични ", оспорват европейската народна власт, тъй като на никое място в Европа не се гласоподава с машини. Политическа партия ни лепнаха етикет " статукво " и се гнусят от него, само че не се гнусят да гласоподават със " статуковото ГЕРБ и Движение за права и свободи " експорт на оръжие за Украйна. Реакцията им буди подозрения за операция на машинния избор ".
 
Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народно събрание след абсурда, разразил се след приемането на хартиената бюлетина от правната комисия снощи. Преди това брифинги дадоха ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Корнелия Нинова разкритикува остро досегашните си сътрудници в последния постоянен кабинет " Продължаваме промяната " и " Демократична България " поради общото им изказване от по-рано през днешния ден.
 
Двете обединения оповестиха, че няма да влизат в пленарната зала до момента в който не бъдат признати дефинитивно измененията в Изборния кодекс, а от " Продължаваме промяната " показаха, че няма да поканят Българска социалистическа партия на договаряния за държавно управление поради гласуваните в правната комисия редица оферти за промени в изборния закон.
 
На брифинга в Народното събрание Нинова на няколко пъти иронизира " проевропейските и демократични " две партии, като добави, че " нервността " против смесеното гласоподаване буди подозрения за манипулиране на машинния избор.  " Лепят етикети " статукво " и се гнусят, само че не се гнусят да гласоподават със статуквото ГЕРБ и Движение за права и свободи експорт на оръжия за Украйна, заплащане на нови самолети. Не е проблем статуквото да слага риск от замесване във войната, само че е статукво, когато Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ гласоподават по други закони ", продължи с язвителния звук Нинова.
 
Българска социалистическа партия е шокирана от думите на Христо Иванов, че решението за закупуване на самолетите е " частно ". " А въпросът за Изборния кодекс бил общосветовен. " Шокирани сме от две думи на Христо Иванов, когато го попитахме за самолетите и войната, той сподели: " Това е частно решение ". Какво значи това? Това било частно решение, а за Изборния кодекс е международно. Не желали Българска социалистическа партия да взе участие в държавно управление. Тяхна воля!, разгневи се Нинова.
 
На поръчката за отвод от диалози на Политическа партия с Българска социалистическа партия, в случай че не изтеглят законопроекта, Нинова отговори по този начин. " От Политическа партия не желаят диалози с Българска социалистическа партия за държавно управление. Това е тяхна воля, ние не демонстрираме напън върху никого, само че да се знае от българския народ по какъв начин Демократична България и Политическа партия по този метод провалят пътя към битката с режима, с който от години се борим. Дори не е с правната промяна, с тематиката за оръжия, обществени заплащания и гаранция за стопанската система, а с Изборния кодекс, който е най-демократичният, те блокират опцията за смяна на модела, против който се борят ", акцентира тя.  
" Тази нервност към този момент буди от ден на ден подозрения за операция на машинния избор. Това не е естествена реакция ", уточни Нинова. " Не можем да изтеглим законопроекта, защото е минал през комисия. Да слагаме ли алена линия, уважаеми демократи, да си отмените решението за оръжията, самолетите. Представяте ли си какъв брой е висок залогът при тези хора, за какво ли?, акцентира тя.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР