Заплащането на тестове може да има само в частните училища,

...
Заплащането на тестове може да има само в частните училища,
Коментари Харесай

Николай Денков: За да се завърнат учениците в клас, зависи от решението на Министъра на здравеопазването


Заплащането на проби може да има единствено в частните учебни заведения, акцентира служебния министър на образованието

Над 1,2 милиона теста трябват за всички възпитаници седмично, от 1 до 12 клас. Това сподели министърът на образованието Николай Денков в предаването „ Седмицата " на Дарик радио. Когато дойдат проби Министерството на образованието провежда дистрибуцията им към учебните заведения, само че дали учениците могат да влязат в клас, зависи от министъра на опазването на здравето, акцентира той. „ Целият напън върху мен да върна учениците е изцяло несъответстващ ", съобщи Денков.

Той изясни, че проби за децата от 1 до 4 клас има обезпечени до 10 декември. „ От обещаните през вчерашния ден от министъра на опазването на здравето 1 милион теста, които трябваше да дойдат през вчерашния ден съгласно неговия анонс, ние получихме 168 000, т.е. шест пъти по-малко. Тези проби ще отидат с преимущество от 1 до 4 клас ", разяснява министър Денков. Ако дойдат останалите проби, те ще бъдат разпределени оптимално бързо и оптимален брой деца ще могат да се върнат в учебно заведение, добави той.

Министър Денков уточни, че в 17 области със заболяемост под 500 000 децата са на ротационен принцип на образование или в напълно присъствена форма.

От началото на тестването в дребните класове са открити 112 позитивни възпитаници, 65 учители и 63 души от непедагогическия личен състав. 7% от децата са имунизирани, към 5% са преболедувалите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР