Заплащането на работещите в Германия се понижило в условията на

...
Заплащането на работещите в Германия се понижило в условията на
Коментари Харесай

Доходите на германците намаляват за първи път от 2007 г.

Заплащането на работещите в Германия се намалило в изискванията на пандемия от COVID-19. Това сочат оповестените през днешния ден данни на Федералната статистическа работа, която отбелязва, че това е първият спад на номиналните приходи на германците от 2007 година.

Номиналните месечни приходи, в това число и спомагателните хонорари, са се намалили на годишна основа с 0,6 на 100 през 2020-а, сочат предварителните данни на Дестатис, осведоми ДПА.

Потребителските артикули са се повишили с малко под 0,5 на 100 за същия интервал и действителните приходи са намалели още повече - приблизително с 1 на 100, предава Българска телеграфна агенция.

По време на финансовата рецесия и икономическата от 2009 година действителните приходи на германците понижиха единствено с 0,1 на 100, а сегашната, провокирана от пандемията от новия ковид, е блъснала и номиналните приходи, отбелязва ДПА.

Данните за 2020-а не регистрират прилаганата скица от немското държавно управление за компенсиране на приходите на милиони хора по време на рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР