Заплащането на главните изпълнителни директори в САЩ е нараснало с

...
Заплащането на главните изпълнителни директори в САЩ е нараснало с
Коментари Харесай

Изпълнителните директори в САЩ получават 351 пъти по-голямо заплащане от обикновените работници

Заплащането на основните изпълнителни шефове в Съединени американски щати е повишено с невиждано движение за последните пет десетилетия, до момента в който междинната заплата на служащите останала съвсем без смяна.

В нов отчет на Economic Policy Institute се показва, че междинното заплащане на изпълнителените шефове в Съединени американски щати е повишено с 1322% сред 1978 година и 2020 година,предава „ Бизнес Инсайдър “.

Според същият отчет заплатата на елементарните служащи е повишена единствено с 18% за този интервал.

Този резултат е забележим и от разликата в заплащането на основните изпълнителни шефове и останалите чиновници, която доближи 351:1 през 2020 година Авторите на отчета Лаурънс Мишел и Джори Кандра означават, че съотношението е по-ниско от пиковото равнище от 366:1, достигнато през 2000 година, само че е по-високо от всяко друго време от 60-те до 90-те години на предишния век.

Неравенството сред изпълнителните шефове и всички останали даже се простира до върха. В отчета се преглежда и компенсацията на основните изпълнителни шефове спрямо 0,1% от чиновниците, които печелят най-вече пари. Дори освен това съпоставяне основните изпълнителни шефове печелят 6,44 пъти повече от най-високоплатените служащи, сочат данни за 2019 година

„ Главните изпълнителни шефове са в друга стратосфера. “, разяснява Мишел пред „ БИзнес Инсайдър “.

Неравенството в приходите и благосъстоянието се задълбочи още по-екстремно по време на пандемията, като хората на върха натрупат още по-голяма преднина пред останалите.

По данни на Forbes благосъстоянието на най-заможните хора в света е набъбнало с 5 трлн. $ през 2020 година Според изданието през предходната година описът на милиардерите е повишен с рекордните 493 нови попълнения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР