Заплашителен текст публикува в профила си във Facebook Лидерът на

...
Заплашителен текст публикува в профила си във Facebook Лидерът на
Коментари Харесай

Костадинов с люта закана: ще трича национални предатели - като кучета

Заплашителен текст разгласява в профила си във Фейсбук Лидерът на Политическа партия „ Възраждане “. В него той заплаши „ национални предатели “ с тричане. Костадин Костадинов изяснява, че през днешния ден е бил на „ семинар по тричане “ в село Бродилово, където е научил от локалните хора, че за този античен обред не е нужно нищо повече от два кола и едно въже.

„ Веднага се сетих, че за една друга процедура също не е нужно друго, с изключение на два кола и въже. Само че нея ще я прилагаме не на кучетата, а на националните предатели “, написа Костадин Костадинов, който е сложил и застрашителен хаштаг под обявата си - „ #скоро “.



Припомняме, тричане (бесене) на кучетата е бит с незнаен генезис, изпълняван на празника Чист понеделник (наричан заради това и „ Песи понеделник “). Според националното поверие този бит цели да защищити домашните кучета от заболяването бяс. Изпълнява се от ергените и мъжете, които връзват двойно въже с примка по средата на два дълги кола и в тази примка слагат кучето. Двата кола са приведени един към различен и допрени в горния си край; при внезапното им изправяне, кучето се завърта във въздуха с огромна скорост и най-после пада в авансово изкопан ров с вода.

След като в интернет пространството се появиха първите фотоси на този безчовечен бит, той бе неразрешен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР