заплаши, че може да напусне Европа, ако регулаторните органи на

...
заплаши, че може да напусне Европа, ако регулаторните органи на
Коментари Харесай

Facebook заплашва да се изтегли от Европа

заплаши, че може да напусне Европа, в случай че регулаторните органи на Стария континент не правят отстъпка по отношение на метода, по който компанията трансферира данни в Съединени американски щати. Това стана след решение на съда в Дъблин, Ирландия, съгласно което Фейсбук би трябвало да спре прехвърлянето на данни към сървъри оттатък океана, защото има опасения, че те могат да бъдат разполагаем на държавното управление на Съединените щати, написа vice.com.
“Ако това решение не бъде анулирано, не е ясно по какъв начин в тези условия ще продължим да предоставяме услугите на Фейсбук и Instagram в Европейския съюз “, декларира юристът и шеф на отдела за отбрана на данни на компанията Ивон Кънейн. Според нея над 400 милиона европейски консуматори на обществената мрежа могат да бъдат наранени.
 Фейсбук приготвя умни очила, свързани със смарт телефони Фейсбук приготвя умни очила, свързани със смарт телефони
Марковите очила Ray-Ban, превърнати от Фейсбук в притежател на технология, са ранна стъпка в план за основаване на футуристични очила, к...
Фейсбук отвърна на удара на Европейски Съюз, като заведе дело. Предстои правосъдната инстанция да прегледа жалбата през месец ноември. От компанията към този момент се оплакаха, че са имали едвам три седмици, с цел да реагират, като съгласно Кънейн този интервал е безусловно несъответстващ, а в обществената мрежа не са били известени за следствието преди оповестяването на решението на съда.
Тя е недоволна и от обстоятелството, че това решение е еднолично на Хелън Диксън от ирландската комисия за отбрана на данните. Кънейн също по този начин изрази учудването си, че сходни ограничения се взимат единствено по отношение на Фейсбук, макар че съвсем всички софтуерни колоси работят по този метод и трансферират данни в Съединени американски щати.
Говорител на компанията от своя страна съобщи, че Фейсбук не заплашва да се изтегли от Европа, като добави, че правосъдното решение просто демонстрира методите, по които обществената мрежа и други огромни компании разчитат на прехвърлянето на данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Освен че заплашва с евакуиране на компанията от Европа, Кънейн показва, че Фейсбук е значим инструмент в свободата на изложение за своите 410 милиона европейски клиенти. Освен това компанията е привлякла колосалната сума от 208 милиарда евро от реклами на компании, ползващи платформата. Това, което Кънейн премълчава обаче, е, че обществената мрежа е употребена и за насаждането на дезинформация и теории на конспирацията, както и че е употребена за манипулиране на резултатите от изборите на Стария континент, в това число и решението на Англия за Brexit, написа още Vice.com.
 Фейсбук ще осведоми потребителите за климатичните промени Фейсбук ще осведоми потребителите за климатичните промени
„ Facebook “ разгласи основаването на специфичен информативен център за климата „ Climate Science Information Center “,...
Целият бизнес модел на Фейсбук се базира на лесното и бързо прекачване на данни по земното кълбо, тъй че потребителите да могат да получават ориентирана към техните ползи реклама. Чрез нарушаването на този поток на информация, Европейският съюз заплашва евентуалната облага на Фейсбук, а това е нещо, което компанията взима на съществено.
Според специалисти заканите на компанията са напразни. “Идеята, че Фейсбук ще се изтегли от европейския пазар е неуместна и считам, че никой не има вяра в това “, споделя откривателят Майкъл Вийл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР