Заплашено от неблагоприятен вот от страна на Камарата на общините,

...
Заплашено от неблагоприятен вот от страна на Камарата на общините,
Коментари Харесай

Правителството на Мей направи отстъпка за Brexit

Заплашено от неподходящ избор от страна на Камарата на общините, английското държавно управление внесе промени в проектозакона за Брекзита, който показа през днешния ден за разискване в долната камара на Народното събрание, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Британският министър председател Тереза Мей разполага с нежно болшинство от 10 места в Камарата на общините. Тя се пробва да си върне поддръжката на депутати еврофили от своята Консервативна партия, които желаят Народното събрание да има последна дума по окончателното съглашение за Брекзита.

За да реализира това, английското държавно управление промени своя корекция в проектозакона за излизането на страната от Европейски Съюз, който показва за дебатиране през днешния ден в Камарата на общините, съобщи министърът за Брекзита Дейвид Дейвис. Досегашната версия на проектозакона се ограничаваше да разреши на депутатите съвещателен избор по окончателното съглашение, в случай че такова въобще има, без опция да се опълчват на резултата от договарянията. Внесената смяна обаче дава на ръководителя на Народното събрание правото да реши дали Народното събрание може да предложи промени в съглашението, отбелязва Франс прес.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР