Заплашеният от фалит предприе ход, с който да събере известна

...
Заплашеният от фалит предприе ход, с който да събере известна
Коментари Харесай

Пуйол облече екип на каталунците в тежкия момент

Заплашеният от банкрут предприе ход, с който да събере известна сума пари. Клубът пусна в продажба специфична фланелка, която отборът ще носи единствено един дуел този сезон - в дербито против от Ла Лига през април. Нейната цена в онлайн магазина е 145 евро, което е доста повече от общоприетата титулярна за сезона - 90 евро. Въпросната фланелка беше презентирана от някогашния капитан Карлес Пуйол.

— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Както е известно, счетоводните документи демонстрират, че каталунците имат дълг в размер на 1,173 милиарда евро. Краткосрочните отговорности от тя възлизат на 730 милиона евро. Сред главните кредитори на Барса с 266 милиона евро са две банки и други финансови институции, които би трябвало да получат парите си до месец юни. Сред въпросните краткосрочни задължения са и 197 милиона евро към други клубове поради прехвърляния, измежду които 40 милиона евро на за.

Според каталунският вестник Ел Периодико Барса се пробва да вземе нов заем на стойност 100 милиона евро и ще разпродава футболисти, с цел да покрие най-спешните отговорности.

Барселона е един от колосите в европейския футбол, който бе обиден най-сериозно от Ковид-19 пандемията. Тя заличи тотално футболния туризъм и каталунците играят при закрити врата от предишния март насам. Така през предишния октомври от клуба предвидиха загуби от 97 милиона евро за сезон 2019/2020 и финансовият доклад потвърди, че оборотът е паднал с 14 %.

От Барса се надяваха, че ще могат да одобряват почитатели на 25 % от потенциала на " Ноу Камп " от февруари нататък, само че това не наподобява въобще евентуално все още.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР