Заплахите за бомбени атентати идват от интернет доставчик извън страната,

...
Заплахите за бомбени атентати идват от интернет доставчик извън страната,
Коментари Харесай

ГДБОП: Заплахите за бомби по летища и медии са от чужбина

Заплахите за бомбени атентати идват от интернет снабдител отвън страната, сходни мейли са получени и в други страни от Европейски Съюз, споделят от ГДБОП по случай със заканите, в това число и към " 24 часа ".

" Днес е получено електронно известие на обществени електронни пощенски адреси, обслужващи аерогарите в София, Варна, Бургас и Пловдив, както и на мейл-адреси на медии. Текстът на известието е имал за цел основаване на усложнения в работния им развой. В незабавен порядък профилирани екипи са направили претърсвания за съществуване на взривни устройства, такива не са били открити и работният развой е траял обикновено ", споделят от ГДБОП по случая с терористичните закани, в това число и към " 24 часа ".

" Отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП е направил инспекции и е открито, че за изпращане на заплашителните известия са употребявани анонимизиращи интернет запаси и услуги на снабдители на електронни известия отвън територията на България. Осъществен е контакт с интернационалните правоохранителни управляващи за събиране на спомагателна информация. Установено е, че в границите на вчерашния ден /20 август/ сходни известия са били разпратени по същата скица – до летища и след това до медии и в други страни от Европейски Съюз ", споделят още антимафиотите.

Три медии, измежду които " 24 часа " и трите летища в София, Пловдив и Варна бяха застрашени с бомби с неизвестен мейл в четвъртък сутринта.

След сигнали в полицията всички здания са тествани от униформени. Бомби не са открити, а евакуирани хора няма.

Първият сигнал е за летище София. Получен е преди обед. Службите за сигурност са ревизирали, само че гърмеж не е открит.

По същото време сигнал идва и от летищата в Пловдив и Варна, където обстановката е същата. На служебни имейли на " 24 часа " също е получен сходен мейл със следното осъдържание:

" Добър ден! Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на постройката на " 24 часа ". Детонацията може да възникне когато и да е от момента, в който отворите това писмо. Честит полет! "

След сигнал в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за опасността в редакцията дойдоха служители на реда за инспекция. Обиколиха всички пространства и снеха пояснения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР