Заплахите са за сгради, за училища, където ще се провеждат

...
Заплахите са за сгради, за училища, където ще се провеждат
Коментари Харесай

Ген. Миланов: Правят се опити за връщане на мутренските времена

" Заплахите са за здания, за учебни заведения, където ще се организират избори. Защо няма в университетите? Явно задачата е да се нападна изборния развой. Действията на Министерство на вътрешните работи са напълно съответни, имат още 30 часа, което не е малко време, да извършат инспекция, да запечатат условно тези учебни заведения и изборни секции, с оглед да не се позволява внасянето на устройства, било то и камуфлажни ", разяснява някогашният началник на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той напомни по какъв начин преди 15-20 година при знакови каузи постоянно е имало бомбена опасност в съда. И тогава бяха въведени строги инспекции на входовете. По думите му е несериозно шефовете да бъдат карани да подписват заявления за вдишване на отговорност. 

" Те нямат подготвеност да преценят обстановките. Трябва протокол, и тук е компетентността на Министерство на вътрешните работи. Този въпрос би трябвало да се взема решение изрично, а не всеки самичък да взема решение ", прикани ген. Миланов.

Той беше безапелационен пред Bulgaria ON AIR, че никой не би трябвало да се отхвърля да гласоподава от боязън, че може да има сложено взривно устройство.

" Даже и да ми кажат, че в учебното заведение има бомба, ще отида да гласоподавам ", безапелационен беше някогашният началник на НСО.

Във връзка с пазаруването на гласове той акцентира, че това закононарушение няма по какъв начин да бъде сведено до нула. Посочи като главен проблем възприятието за безотговорност, което остава, както е при трафикантите на незаконни мигранти.

" Целият наш развой е неефикасен - от определяне на закононарушението, покачване на обвиняване, присъда, отнемане от независимост, излежаване на наказването. Санкциите са задоволително високи, не би било редно ние да търсим пътя за повишение на глобите. Те би трябвало да подхождат на тежестта на закононарушенията. Основният въпрос е за успеваемостта на правораздаването и осъществяването на наказването. Не може от 1 до 6 година да е присъдата за трафик на хора, и да се дава минимумът, наложете му 4-3 година ", даде образец ген. Миланов.

Бившият шеф на антимафиотите изрази безпокойството си от опитите за утежняване на криминогенната конюнктура.

" Забелязвам, че параноята повече ме гони, но започват да се вършат опити за връщане на мутренските времена, пак да се употребяват сходни структурки, които навдигат глава и на гърба на трудовия човек си събират едни не доста добре изкарани парички ", сподели ген. Миланов.

Като лек уточни основаването на държавно управление и ръководство на страната, тъй като " когато котката спи, мишките се разиграват ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР