Заплахите не се правят по време на интервю. Истинските опити

...
Заплахите не се правят по време на интервю. Истинските опити
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Истинските заплахи срещу журналисти не са в ефир

Заплахите не се вършат по време на изявление. Истинските опити за цензура и смяна на наличие се вършат по ъглите. Това разяснява в студиото на „ 120 минути” вицепремиерът Томислав Дончев във връзка със скандалното държание на сътрудника му от кабинета Валери Симеонов и депутата Антон Тодоров в телевизионно студио преди дни.

„ Щом абсурдът е заплетен обществено, най-хубавият метод да се разбере кой какво е имал поради е едно ново участие”, разяснява той, като напомни, че също е работил за известно време като публицист.

Дончев направи и къса характерност на двамата политици, които по прекомерно чудноват метод в границите на един час два пъти направиха пред Виктор Николаев връзка сред изгубването от екран на публицист и въпросите, които този публицист преди този момент е задавал.

„ Г-н Тодоров е пъстър, с изострен език, политически неточен – това го споделям с известна благосклонност, тъй като от време на време си мисля, че политическата уместност ще ни убие”, сподели вицепремиерът към час, след края на ултиматума, който Валери Симеонов беше сложил на медиите с искане да получи опрощение от тях. Такова той не получи.

„ Подозирам, че за начало сътрудника Симеонов ще е доста сърдит и ядосан на всички. Много е мъчно в този поминък да не бъдеш прочувствен, тъй като има доста мотиви и провокации”, показа Дончев. По думите му политиците са с „ лимитирани цивилен права” и не могат да отвръщат на всяко нагрубяване.

В тази връзка той уточни, че веднъж си е разрешил да съди публицист (Ива Николова) за клюка: „ Дори след правосъдното решение задоволство няма, човек не се усеща по-добре”.

Томислав Дончев призна, че може би е негова неточност, че е позволил брат си да работи на обществена служба – в общинско дружество в Габрово. Това се трансформира в главен миг от втората офанзива на Българска социалистическа партия против ГЕРБ за шуробаджанашки назначения – след „ Кумгейт” в Хасково, довел до желанието на Делян Добрев да напусне политиката.

Вицепремиерът описа, че е научил за назначението на своя брат: „ Не се зарадвах доста, само че въпреки това, да си член на фамилията ми не е специалност. Ако брат ми работи в хотел – кой спи в този хотел. Ако работи във компания, която създава нещо – кой купува това нещо или, недай Боже, да взе участие в публични поръчки”.

Дончев дефинира като „ извънредно комични” част от връзките, които Българска социалистическа партия разгласи в Габрово към неговото семейство. В същото време уточни, че е помолил брат си при идното преструктуриране да не взе участие в новия конкурс.

Той се разгласи срещу отговарянето посредством сходни схеми за околните на дейци от Българска социалистическа партия: „ Схеми се чертаят елементарно, само че това издава една душевна патология. В политиката когато си добър, би трябвало да формулираш цел, мисленето в схеми издава различен вид – кой с кого да навържеш, да го омаскариш. В този развой няма полезност, няма концепция, едни групи, едни фамилии се замерят с тиня. На какво наподобява този политически живот? (…) В политиката морал би трябвало да има, тъй като другояче политиката се свежда до технология”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР