Заплахите на САЩ към Иран не водят до промени в

...
Заплахите на САЩ към Иран не водят до промени в
Коментари Харесай

Иран няма да се впечатли от заплахите на САЩ

Заплахите на Съединени американски щати към Иран не водят до промени в политиката на Близкия Изток в Техеран. Заплахите и военните акции не трансформираха нищо. Не би трябвало да се прави по този начин, все едно извършената промяна на режима в Техеран автоматизирано е подобрила обстановката “, сподели немският министър на външните работи Хайко Маас в изявление за вестник Bild am Sonntag и добави, че: „ Европейски Съюз разчита на дипломацията, а не на ескалацията “.

Германският посланик е „ за “ взаимен повсеместен проект за деяние по отношение на иранската нуклеарна стратегия. „ Без съглашението за Иран, Иран можеше да разполага с атомна бомба. Ние сме длъжна да възпрепятстваме това “, сподели Маас.

Бъдещето на нуклеарната договорка се оказа под въпрос след едностранното излизане на Съединени американски щати от нея на 8 май 2018 година и последвалото въвеждане на наказания против Техеран по повод експорта на нефт. Според Техеран, другите участници от съглашението, най-вече европейски, не извършват напълно отговорностите си в икономическата част на съглашението, заради което договорката в настоящия си вид няма смисъл. Във връзка с това Иран пристъпи към поетапно прекъсване осъществяването на отговорностите си поети посредством съглашението, а точно в частта за обогатения уран и изследователската активност, като съобщи, че ще приключи този развой при започване на януари. На 14 януари Англия, Германия и Франция оповестиха, че вследствие на дейностите на Иран не им остава нищо друго с изключение на да задействат механизъм за решение на разногласието на база спогодбата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР