Заплахи към Гърция е отправил Девлет Бахчели, лидер на турската

...
Заплахи към Гърция е отправил Девлет Бахчели, лидер на турската
Коментари Харесай

Гърците отиват в стомаха на рибите, закани се турски политик

Заплахи към Гърция е отправил Девлет Бахчели, водач на турската партия на Националистическото деяние (ПНД) и съдружник на президента Реджеп Тайип Ердоган, оповестява в електронното си издание гръцкият вестник "Елефтерос типос ".

Според обявата Бахчели е декларирал следното: "Гърция се държи враждебно. А всички знаят какво прави турският народ с враговете. Турският народ не се майтапи. Тези, които вършат провокации в морето, ги чака удавяне. Резултатът от провокациите в териториалните ни води е поглъщане, стомахът на рибите, дъното. Никой не може да прогони Турция от Средиземно море и да ни затвори в Анадола. Няма такава мощ. Тези, които ни излизат отсреща, (....) или са изгубили мозъка си, или тялото и мозъкът им са се вцепенили от прекалено много сиртаки ".

Турският сеизмографски транспортен съд "Оруч Реис " към този момент е почнал изследвания за енергоносители в оспорвания с Гърция регион на Източното Средиземноморие, заяви Асошиейтед прес, като се базира на турския министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.

В Туитър Дьонмез е написал, че "Оруч Реис " "прави рентгенова фотография на нашите морета ". Той е съобщил още, че корабът към този момент е положил 1750 километра сеизмични кабели в морето.

В понеделник Турция изпрати "Оруч Реис " и два поддържащи кораба за сеизмични изследвания в регион, за който Гърция декларира, че е част от нейния континентален шелф. Това разпали още веднъж напрежението сред двете страни, съдружници в НАТО, които са изпратили военни кораби в региона, в който работи "Оруч Реис ".

Планирано е активността на кораба в зоната сред Гърция и Кипър да продължи до 23 август.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР