Заплахата на Южна Африка да арестува собствените си граждани, които

...
Заплахата на Южна Африка да арестува собствените си граждани, които
Коментари Харесай

Тъй като Южна Африка се зарича да арестува двойни граждани, които служат в израелската армия, ще последват ли други държави?

Заплахата на Южна Африка да арестува личните си жители, които служат в израелските отбранителни сили, повдига правни, морални и стратегически въпроси за войска, която разчита в огромна степен на войски, родени в чужбина, с цел да попълни редиците си.

Какъв резултат ще има решението върху готовността на IDF на фона на войната Израел-Хамас? Може ли ходът на Южна Африка да сътвори вцепеняващ резултат, който да разубеди хората да поемат риска да служат? А какво да кажем за лицата с двойно поданство, които нямат различен избор съгласно израелското законодателство, с изключение на да преминат наложителната военна работа?

Въпреки че никоя друга нация не е декларирала, че ще последва образеца на Южна Африка и ще преследва личните си жители, в ход са акции за натискане на няколко други държавни управления да създадат същото - най-много във Франция. Поддръжниците цитират изказвания за военни закононарушения, повдигнати против Израел от Организация на обединените нации и други.

Нарастващите въпр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР