Заплахата на САЩ по адрес на Русия заради Венецуела има

...
Заплахата на САЩ по адрес на Русия заради Венецуела има
Коментари Харесай

В Кремъл отговориха на заплахата на САЩ към Русия заради Венецуела

Заплахата на Съединени американски щати по адрес на Русия поради Венецуела има за цел поддръжка на антиправителствените сили в южноамериканската страна. Това разяснява секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, представен от съветските медии.

По думите му това било обвързвано с ниския рейтинг на водача на опозицията Хуан Гуайдо и укрепването на законните управляващи.

Патрушев разяснява и изказването на Държавния департамент на Съединени американски щати по отношение на договореностите на държавния секретар Майк Помпео и Гуайдо за " удвояване на напъните " за събаряне на президента на Венецуела Николас Мадуро и " възобновяване на демокрацията ".

" Възстановяването на мира и хармонията във Венецуела, възобновяването на хармоничната работа на всички държавни институции в страната безспорно е положително предпочитание. Въпреки това постигането на тези цели със мощ, машинация и без волята на хората е недопустимо ", настоя Патрушев.

По думите му апелите за събаряне на законните управляващи в тези страни, които организират неуместен курс за американците, " от дълго време са присъща линия на външната политика на Съединени американски щати ".

" Това, до което води тази политика, е известно - до безпорядък в цели райони на света, войни и провал на страните ", добави секретарят на Съвета за сигурност на Русия.

Вчера специфичният представител на Съединени американски щати за Венецуела Елиът Ейбрамс съобщи, че поддръжката на Русия за венецуелския президент Николас Мадуро няма да остане безнаказана. Той даде обещание, че през идващите седмици Вашингтон ще показва " сериозността на своите планове ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР