Заплахата на британския премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик

...
Заплахата на британския премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик
Коментари Харесай

Медии: Опасността от Брекзит без споразумение е реална

Заплахата на английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да се откаже от договарянията, в случай че до идната седмица не се очертае съглашение, провокира безпорядък в Брюксел, написа лондонският в. "Експрес ", съгласно който страните от Европейски Съюз се приготвят за Брекзит без съглашение, който ще докара до безпорядък.

Страните проучваха разнообразни тактики, на фона на опасения, че и двете страни няма да правят отстъпка от позициите си и да реализират съглашение преди приключването на крайния период. Високопоставен дипломатически източник от авторитетна страна член съобщи, че възможен Брекзит без съглашение ще бъде мъчителен, само че ще помогне и на двете страни да се концентрират върху казуса.

Дори при липса на съглашение, в бъдеще може да се водят договаряния за нова договорка, добави този източник. Според различен европейски посланик обаче, Лондон ще бъде заставен да подписва обособени покупко-продажби с другите европейски страни.

Лидерите на Европейски Съюз ще изискат строги правила за използване на всяко вероятно комерсиално съглашение с Англия, като предизвестиха, че решението на премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да пренебрегне договорката за Брекзита е посочило, че не може да се има вяра на думата на Англия, предизвестява обаче английският в. "Файненшъл таймс ".

Според европейски дипломати, на срещата на високо ниво, която ще стартира в четвъртък, водачите ще изискат от основния договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние гаранции за обективна конкуренция сред европейските предприятия и английски компании. Споразумението би трябвало да дава на Брюксел право да предприеме бързи ответни ограничения, в случай че Лондон наруши поетите задължения.



Мишел Барние

"В Брюксел идната среща на високо ниво се счита за момента, когато европейските водачи ще се заемат още веднъж с въпроса за Брекзита, след месеци, отдадени на битката с ковид. Тя ще им даде опция да повлияят на резултата от договарянията, до момента в който времето за договаряне на бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия изтича ", отбелязва "Файненшъл таймс ".

Барние е заявявал, че 31 октомври е "реалистичният краен период " за реализиране на съглашение, което може да се приложи на 1 януари, когато изтича преходният интервал. Представителите и на двете страни считат, че триумфът на договарянията ще зависи от способността на договарящите да реализират огромно съглашение по основните въпроси - правата за лов на риба, конкуренцията и ръководството на бъдещите връзки.

Случилото се по отношение на Ирландия втвърди съществено позицията на Европейски Съюз, изключително тази на германците, отбелязва английското издание. Берлин не може да си показа вид, включващ нарушаването на интернационален контракт.

Миналата седмица Барние прикани държавните управления на Европейски Съюз да му дадат повече разновидности за договаряния по правата за лов на риба, а английският основен договарящ Дейвид Фрост съобщи, че Лондон е подготвен да разисква задължения за държавната помощ, които стигат по-далеч от това, което обикновено бихте създали в съглашение за свободна търговия ".

Но дипломати на Европейски Съюз споделят, че водачите ще окажат напън върху Барние да подсигурява, че всички съглашения за конкуренцията ще могат да се ползват на процедура, като Брюксел би трябвало да има право да вкарва "временни " и "автономни " ограничения, даже преди да е реализирано споразумяване на възможни разногласия, както и да подхваща ответни ограничения против разнообразни браншове от английската стопанска система. Въпросът е станал още по-голям заради решението на английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да предложи закон, който подценява договорката за Брекзита.

Като цяло водачите ще призоват Барние да схване твърда линия. Франция и други риболовни страни ще подчертаят решимостта си да запазят квотите за улов в английски води, което ще остави на договарящия лимитирано място за маневри, предизвестява "Файненшъл таймс ". Като цяло водачите ще заявят, че е най-добре да се реализира договорка, само че Европейски Съюз не може да поема стопански опасности, декларира европейски посланик, представен от изданието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР