Заплахата идва от опитите на Русия да разработи базирано в

...
Заплахата идва от опитите на Русия да разработи базирано в
Коментари Харесай

Републиканците в САЩ обявиха заплаха: Русия опитва да качи ядрено оръжие в Космоса

Заплахата идва от опитите на Русия да създаде основано в Космоса нуклеарно оръжие

Американският Конгрес и съдружниците на САЩ в Европа са били осведомени за нова интернационална опасност, обвързвана с съветския нуклеарен капацитет. Данните станаха известни, откакто в сряда републиканецът Майк Търнър, ръководител на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите, направи загадъчно изказване, в което предизвести за " сериозна опасност за националната сигурност ".

" Ню Йорк Таймс " цитира неназовани публични представители, съгласно които новите сведения са свързани с опитите на Русия да създаде основано в Космоса нуклеарно оръжие. От Белия дом не скриха, че са сюрпризирани от изнесената информация и прецизираха, че по този начин или другояче, за на следващия ден е била планувана среща с висши членове на комисиите по разузнаване на Конгреса.

„ Малко съм сюрпризиран, че конгресменът Търнър излезе обществено през днешния ден, преди плануваната за на следващия ден среща с нашите експерти по разузнаване и защита. Това е негов избор. Очаквам да се видя с него, както и с другите членове на Камарата на представителите. В момента не съм в положение да кажа нищо повече ”, съобщи Джейк Съливан, консултант по националната сигурност.

„ Видях изказването на ръководителя Търнър по този въпрос и желая да уверя американския народ, че няма място за паника. Ще работим дружно, с цел да решим този въпрос, както вършим с всички чувствителни тематики, които са класифицирани. Нямам право да разгадавам класифицирана информация и в действителност не мога да кажа повече ”, акцентира и Майк Джонсън, ръководител на Камарата на представителите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР