Запитан днес дали американският журналист Тъкър Карлсън е посетил руската

...
Запитан днес дали американският журналист Тъкър Карлсън е посетил руската
Коментари Харесай

Песков отказа да коментира слуха, че Тъкър Карлсън е посетил Кремъл

Запитан през днешния ден дали американският публицист Тъкър Карлсън е посетил съветската президентска администрация в Москва тази седмица, Дмитрий Песков, представителят на съветския президент Владимир Путин, отхвърли да разяснява, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Руските медии демонстрираха фотоси на Карлсън на няколко места в Москва в понеделник по време на визитата му, което подхрани спекулации, че някогашният водещ на телевизия " Фокс нюз " може да стане първият западен публицист, който ще интервюира съветския президент Владимир Путин по време на войната в Украйна.

На въпрос дали Карлсън е посетил съветската администрация в центъра на Москва, Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти: " Не разясня по никакъв метод придвижването на един американския публицист. "

От изказването на Песков пред публицисти също по този начин стана ясно, че Русия не е взела решение по отношение на цялостна възбрана на виртуалните частни мрежи (VPN).

Говорителят на Путин отговори на въпрос на кореспонденти по отношение на забележката на Александър Хинщайн, началник на комисията по осведомителна политика на Държавната дума, че " към момента не се приказва " за цялостна възбрана на VPN мрежите.

Търсенето на VPN услуги в Русия внезапно набъбна, откакто Путин подреди на войските да навлязат в Украйна през 2022 година и управляващите ограничиха достъпа до някои западни обществени мрежи, показва Ройтерс.

Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор към този момент блокира достъпа до някои огромни VPN услуги, само че други остават налични.

В понеделник ръководителката на съветската Лига за безвреден интернет – орган, основан с поддръжката на управляващите, съобщи, че е " най-вероятно " огромните VPN мрежи да бъдат блокирани в Русия от март. По-късно Екатерина Мизулина се отхвърли от казаното в " Телеграм ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР