Запитан дали се вижда да е визиран в коментара на

...
Запитан дали се вижда да е визиран в коментара на
Коментари Харесай

Борисов за делегацията в САЩ: Като седнат до камината в Белия дом, тогава ще се мерят с мен

Запитан дали се вижда да е визиран в коментара на министър-председателя, Борисов сподели, че не се разпознава в думите му. И повдигна въпроса за какво е нужно да се харчат пари и да не се организират такива среща и сключване на контракти в Министерския съвет у нас.

" Не се различавам на никое място в това. Казах, че министър председател и президент би трябвало да отидат при президент или при държавен секретар. Министрите, които прочетох, че ще вървят, бяха всичките там единствено преди седмица или две. Единственото, което предизвестявам сътрудниците, е да не си приписват това, което е свършено от Народното събрание - и с нуклеарните реактори, нуклеарното гориво и с оръжейната помощ за Украйна, и правосъдната промяна ", съобщи той. И добави, че желае да чуе какво ще кажат за всичко това, като се завърнат.

" Премиерът ми е писал да се забележим. Няма нищо неприятно да се върви в Америка. Ние сме във фантастични връзки със Съединени американски щати. И неслучайно толкоз огромни американски компании завоюваха търгове, приказвам и за " страйковете ". Вместо да се подписва /б.р. - договори/ в Гранитна зала с министри, депутати, в България, пред вашите очи? ", пита се Борисов.

" Аз съм бил толкоз пъти в Щатите. Като седят няколко пъти на камината в Белия дом, тогава ще се мерят с мен. Рано им е, може след години, в този момент - парадокс. Вие сте били с мен - оръдейни топове, гърмежи, войска на хълма, паради, когато съм бил там. Кацах, виждах се с президента, минаваха церемониите, виждах се с американските еврейски общности, с българо-американската камара и вечерта си тръгвах, с цел да не разходвам държавни пари ", спомни си Борисов по какъв начин е прекосявало неговото пътешестване до Съединени американски щати.

Борисов разяснява и тематиката със промяната на състава на регулаторите, която излезе на дневен ред след срещата на Кирил Петков със Спас Русев и коментара на съпредседателя на Политическа партия, че незабавно би трябвало да се смени съставът на Комисия за защита на конкуренцията и останалите, тъй като са им изтекли мандатите.

" Какво попречи на болшинството по време на ръководството на четворната коалиция да сменят регулаторите, които бяха с изминал период? Защо в този момент се слага като извънредно значима тематика? Имаха безусловно болшинство ", подсети той. Той дефинира изявление на Лена Бориславова по адрес на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и неговата майка, която е началник на Комисия за защита на конкуренцията.

" Бих го нарекъл подмолно, тъй като те можеха да са сменили всики регулатори, когато имаха цялата власт. В момента мобилните регулатори подвигат цените и на този въпрос не можаха да отговорят ", сподели Борисов.

Той акцентира, че ротационният кабинет ще бъде с мандата на ГЕРБ-СДС, тъй като другото би било оскърбление за партията му.

" Ротацията ще се случи, само че тя не е непременно. И това ще е с мандата на ГЕРБ-СДС. Нали не си представяте да вървят ГЕРБ с празен мандат и по-късно Денков или Мария Габриел да се върне с различен. Нали не си представяте да се унижим по този начин? ", запита риторично пред парламентарните кореспонденти той. " Има подписано съглашение, ГЕРБ се придържаме към него ", напомни Борисов.

Борисов добави, че в доста министерства не се работи.  " Вчера споделих, че виждам доста слаба работа в доста министерства, в това число за земеделието. Запалиха Европа фермерите, ние тук нищо не обсъждаме по тематиката, не съм чул да пристигна министърът да излезе с проект, с ограничения ", подлага на критика още водачът на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР