Записванията за Великденските празници вървят в пълна сила, отварят почти

...
Записванията за Великденските празници вървят в пълна сила, отварят почти
Коментари Харесай

Румънци напълниха хотелите по морето за Великден

Записванията за Великденските празници вървят в цялостна мощ, отварят съвсем всички хотели по Северното Черноморие. 

Над 80 % от туристите по Северното, а и по Южното ни Черноморие, са лоялни, главно румънци, които всеки Великден избират да прекарат тук почивните дни за Възкресение Христово. На тях им подхожда това, че цените при нас са прилични, харесват им и спа центровете ни. 

Останалите туристи за Великден по Българското Черноморие тази година са българите от огромните градове, избрали ранната пролет за отмора на море.

Това сподели за Радио Варна проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. 

Предположението на специалиста е, че в случай че не се промени заобикалящата ни среда, сезон 2023 ще бъде по-добър от миналогодишния, най-малко на нивата от 2019-а - годината преди коронавирус пандемията. 

Проф. Маринов заяви още, че немският пазар към момента не е достигнал нивата си от този интервал (2019 г.) и това касае всички дестинации, в това число и България. 

" Към момента записванията на немския пазар вървят добре и ни чака много порядъчен сезон на този пазар, който е главен и значим за България. През последните години поносим рецесии там най-много поради пандемията, само че и поради войната в Украйна. Хората са обезпокоени и избират дестинации, които са по-далеч от военните дейности - Гърция, Турция, Северноафриканските страни ", добави проф. Стоян Маринов. 

В момента се организира туристическото ревю в Белград, а редом с него - и това в Букурещ. От 7 до 9 март ще се състои и Берлинската борса. България взе участие интензивно в тези конгреси, осведоми Маринов.

Грузия е хазаин на тазгодишното издание на Берлинската борса. Българският щанд ще бъде в непосредствена непосредственост до домакините, а това предвещава сериозна аудитория, сподели още проф. Стоян Маринов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР