Записването за най-големия любителски Мастърс вече е отворено. На 10

...
Записването за най-големия любителски Мастърс вече е отворено. На 10
Коментари Харесай

Вече всеки може да се запише за Sofia Masters 1000

Записването за най-големия любителски Мастърс към този момент е отворено. На 10 юни Интерактив тенис ще даде началото на Sofia Masters 1000, който ще се организира в Българския народен тенис център и ще е едно от огромните събития в аматьорския спорт в страната.

Организаторите чакат голям интерес, защото надпреварата е с неповторим за аматьорския ни тенис формат - 2 от 3 сета (третият сет в квалификациите ще е шампионски тайбрек, а в главната скица – цялостен тайбрек сет). Участниците ще могат да почувстват атмосферата на професионалния тенис, тъй като срещите в 2 от 3 сета са предизвикателство и към физиката, и към душeвността. Всички мачове ще се играят с нови топки, а четвъртфиналите, полуфиналите и финалът ще се проведат на централния корт на Националния тенис център със арбитър на стол.

Sofia Masters 1000 ще стартира с квалификации. В тях могат да се включат и начинаещи, и напреднали, като 16 от най-хубавите квалификанти се класират за главната скица. Основната скица започва на 17 юни и ще включи 32 играчи – 16 тенисисти, които влизат в нея по рейтинг и 16, преодолели квалификациите. Шампионът би трябвало да стане явен на 23 юни.

Победителят в надпреварата ще получи 1000 точки, а финалистът – 600 точки за годишната класация на Интерактив тенис. Това значи, че купата в Sofia Masters 1000 освен може да докара до разбъркване в годишното класиране на лигата, само че и да подсигурява място за финалния Мастърс, който ще се организира през декември с присъединяване на осемте най-хубави играчи на ИТЛ.

Записването за конкуренцията е отворено на https://www.interactive-tennis.com/Tournaments/Details/1409, а всички искащи да създадат генерална подготовка за Мастърса могат да се включат в Шестия вечерен шампионат, категория ИТЛ 500, който стартира в понеделник в Българския народен тенис център.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР