Записките на младия доктор - Сезони 1 и 2 От

...
Записките на младия доктор - Сезони 1 и 2 От
Коментари Харесай

Вижте най-доброто от Viasat History за декември

Записките на младия лекар - Сезони 1 и 2
От неделя, 3 декември, в 22:00


Миналото ти постоянно ще те застигне. Понякога това се отнася и за бъдещето. Джон Хам и Даниъл Радклиф вземат участие в поредицата, въодушевена от творбите на съветския публицист Михаил Булгаков.
Първата поредност следва възрастния доктор, доктор Владимир Бомгард, който си спомня времето, в което като млад доктор е работел в локална болница в дребното съветско село Муриево по време на Октомврийската гражданска война. Във втората поредност от комедийната драма, към този момент е 1918 година и Русия е в разгара на революция.
Откриваме младия лекар да се бори със превзела го привързаност към морфин. Под сериозния взор на по-възрастното си " аз ", младият лекар мъчно понася живота в болничното заведение и напъните на медицинския си екип, гражданската война и разсейващото наличие на красивата млада аристократка Наташа.
С блестящи осъществявания на подбрания екип, " Записките на младия лекар " предлага неповторим и динамичен взор към творбите на Булгаков.


Тайните на китайските колесници
Петък, 1 декември, в 22:45
Жанр: История/ документалистика
Оригинално заглавие: Secrets of the Chinese Chariots

В продължение на повече от хиляда години, колесниците громолят по бойните полета на Китай, сплотяват нацията и заемат централно място във военното дело доста по-дълго време от всичко останало на Земята. В документалната поредност екип от специалисти открива по какъв начин китайците са усъвършенствали високоуважаваното оръжие на античния свят. В специфичен опит екип от китайски и западни специалисти се събират, с цел да разкрият тайните на триумфа на античните китайски колесници във време, в което статутът и властта са зависели от броя на притежаваните колесници.
С помощта на археологически доказателства от Хубей, Дзянсу и други екипът реконструира и тества точно направени репродукции на античната китайска бойна каляска, с цел да ревизира по какъв начин развиването в техния дизайн е подобрило опциите за използването им като оръжие. Колесницата е била висш знак на триумф и отстава най-великата машина знамение на Древен Китай. Не пропускайте документалната поредност!

Тайните на Забранения град в Китай
Неделя, 24 декември, в 21:00
Оригинално заглавие: Secrets of China`s Forbidden City

Управлението на император Мин Юнлъ е един от най-невероятните интервали в дългата история на Китай и построяването на Забранения град е неговото най-велико достижение. От построяването на двореца досега на гибелта му, Китай е по-отворен за нови хрумвания, култури и традиции.
Но въпреки и гостолюбив за благосъстоянията на света, дворецът е неразрешен за личния си народ. Зад стените десетки хиляди, в това число и самият император, живеят безусловно като пандизчии. " Тайните на Забранения град в Китай " споделя историята на основаването на най-необикновения замък в света, на историческия декор на този незабравим миг в китайската история.

Тайните на египетските пирамиди
От понеделник, 25 декември, в 21:00
Оригинално заглавие: Secrets of the Pyramids

Как тъкмо са били издигнати великите пирамиди в Египет е озадачавало археолозите от епохи. Невероятните нови открития, показани в поредицата, най-сетне оказват помощ да бъдат разгадани най-големите секрети на гигантския монумент, издигнат като гроб на фараона Куфи, с цел да го придвижи в задгробния му живот. Какво е представлявало построяването на най-високия строеж в света в продължение на хилядолетия? Какво е коствало на хората да го повдигнат?

Митове и чудовища
От четвъртък, 14 декември, в 19:25
Сезон: 1
Оригинално заглавие: Myths & Monsters

" Митове и чудовища " води феновете на странствуване измежду митичните пейзажи на Европа, разкривайки произхода на най-известните митове, зародили на територията на континента и изследвайки за какво са оживели толкоз дълго. Във всеки епизод са показани тематично свързани легенди от цяла Европа. Учените от английските университети изясняват историята зад митовете и легендите и скритото им значение.
Четири мита се свързват в една обща история, преплетена във всеки епизод. Разказан от водещия Николас Дей, митът възкръсва, с помощта на фантастичната анимация, основана особено за тази поредност. Всеки епизод разкрива странния генезис на познатите истории и универсалните претекстове, които движат държанието даже на най-причудливите легенди и чудовища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР