Записите от камери за видеонаблюдение, на които са заснети кадри

...
Записите от камери за видеонаблюдение, на които са заснети кадри
Коментари Харесай

НСО ОТГОВОРИ: Дали сме записите от побоя на протестите на МВР, не ги пазим

Записите от камери за видеонаблюдение, на които са снимани фрагменти с дейности на чиновници на реда, по отношение на протестиращи жители при колоните на постройката на Министерския съвет, са изискани от Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи на 16 юли 2020 година по отношение на осъществявана вътрешна инспекция. Изисканите видеозаписи са предоставени още същия ден на съображение член 29, алинея 4 от Закона за НСО. На 16 юли 2020 година Емил Тонев не е шеф на Националната работа за защита. Това осведомиха от пресцентъра на НСО по отношение на изказвания на Министерски съвет, че Националната работа за защита не е предоставила записите.

След 16 юли 2020 година НСО не разполага нито с оригинали, нито с копия на упоменатите записи и не носи отговорност за тяхното потребление от страна на изискалия ги способен орган - Министерство на вътрешните работи.

Oкачествяваме като неистина всички изказвания и внушения, изнасяни в общественото пространство от 2020 година до момента, че НСО е копирала и съхранявала въпросните видеоматериали.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР