Запишете се за участие и се запознайте с плановете за

...
Запишете се за участие и се запознайте с плановете за
Коментари Харесай

Бургас се готви да посрещне стотици важни гости за домакинството на Европейския морски ден

Запишете се за присъединяване и се запознайте с проектите за бъдещето на Черно море - основна тематика на високия конгрес

След градове като Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина и Бремен, тази година Бургас има достойнството да бъде хазаин на Европейския морски ден. Форумът е публична част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Главното събитие в него е двудневната конференция, която ще се организира на 31 май и 1 юни в постройката на Бургаски свободен университет. Тя ще бъде открита от кмета Димитър Николов в качеството му на хазаин, господин Кармену Вела - еврокомисар по околна среда и морска политика, госпожа Искра Михайлова - ръководител на комисията по районна политика в Европейския парламент, господин Ивайло Московски - министър на превоза, осведомителните технологии и известията на Република България, както и министри от останалите пет страни с изход на Черно море, които ще подпишат обща декларация за неговото стабилно развиване и запазване на естествените му благосъстояния.

Конференцията ще събере в Бургас над 500 водачи от сектора, в това число министри, еврокомисари, депутати, учени, учени и морски специалисти. Тази година особено място в нейния дневен ред заема Черно море, наред с други тематики, разглеждащи Интегрираната морска политика на Европейски Съюз за поощряване на икономическия напредък, уменията, софтуерните нововъведения, опазването на околната среда и устойчивото развиване.

* В програмата на конференцията са включени:

- 18 семинара с присъединяване на заинтригуваните страни;

- Политическо разкриване с министри от крайбрежните страни в Черно море;

- Дебати на високо равнище " Black Sea Big Bang " - по какъв начин да се подтиква устойчивият наследник напредък, да се генерират вложения и да се усили съдействието за стопански взрив на Черноморския регион;

- Сесия по тематиката за улеснение на достъпа до средства на Европейски Съюз посредством планове за " синьо развиване " и партньорски планове, свързани с Черноморския басейн.

* Всеки заинтригуван да се включи в конференцията, би трябвало да попълни регистрационна форма до края на месец май:

https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/burgas-2018

* Цялата стратегия, тематики и участници през двата дни на конференцията, можете да откриете тук:

https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/programme-schedule

* Община Бургас сътвори специфична електронна страница, отдадена на Европейския морски ден, която се зарежда непрекъснато с потребна информация:

https://burgasmaritimefestival.com/

В началото на тази седмица специалисти от Европейската комисия бяха на работно посещаване в Бургас, където дружно с уредниците на локално равнище завършиха генералния проект за провеждането на събитието, посрещането и обгрижването на стотиците негови участници и посетители.

Европейският морски ден ще приключи на 1 юни, когато Бургас алегорично ще съобщи щафетата на определения хазаин за идната година - португалската столица Лисабон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР