Записът от предаването Референдум, в което във вторник вечерта лидерът

...
Записът от предаването Референдум, в което във вторник вечерта лидерът
Коментари Харесай

Кошлуков за сваления запис на Референдум: БНТ не е пошла телевизия

Записът от предаването " Референдум ", в което във вторник вечерта водачът на " Атака " и претендент за кмет на София Волен Сидеров направи скандал, поради който бе заставен да напусне студиото, е отстранен от интернет страницата на Българската национална телевизия (БНТ), защото публичната телевизия не желае да дава публичност на " този срам и цирк ". Това разгласи пред " Дневник " генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

``
реклама
" Българска национална телевизия не е пошла телевизия. Не търсим известност посредством кавги ", сподели Кошлуков в отговор на въпрос за какво е отстранен записът. Когато беше програмен шеф и водещ на друго предаване на Българска национална телевизия, той сподели междинен пръст на феновете.

Тази заран Българска национална телевизия разгласи, че желае Централната изборна комисия (ЦИК) и Съветът за електронни медии (СЕМ) да изключат партия " Атака " от съглашението, подписано сред публичната телевизия и участниците в изборите, т.е. политическата групировка да няма платени и безвъзмездни форми на присъединяване и отразяване в програмата на Българска национална телевизия.

Пред " Дневник " Кошлуков посочи, че желае изборната комисия да каже дали " Атака " съблюдава или нарушава съглашението, което е подписано сред националната телевизия и участниците в акцията. Според него съглашението е нарушено в редица членове, в това число има накърняване на положителното име на претендентите.

" Няма да позволявам участия на Волен Сидеров в Българска национална телевизия по време на акцията ", сподели Кошлуков, който по данни на " Капитал " преди време е показал една година трудов стаж като програмен шеф на малкия екран на " Атака " " Алфа " (през 2016 - 2017 г.).

Генералният шеф на Българска национална телевизия разгласи, че е подготвен да заплати със лични средства възможни наказания за това, че не позволява Сидеров.

" Време е да схванат политиците, че не могат да употребяват Българска национална телевизия. Ние не сме тепих да се бият върху нас ", разяснява още Кошлуков и прикани за политически реакции и взаимност от страна на другите медии.

По-рано през днешния ден Волен Сидеров се разгласи за жертва на цензура и сподели, че ще съди Българска национална телевизия, в случай че съглашението бъде нарушено.

Съветът за електронни медии реши да изпрати запис от предаването " Референдум " по Българска национална телевизия на Централната изборна комисия, защото в компетенциите на комисията е да вземе решение за наказания при нарушавания на съглашението сред политическите партии. В него Сидеров на няколко пъти твърдеше, че претендентът за кмет на София на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки е " гей, който би трябвало да оглави гей парада ".

От изборната комисия споделиха пред " Дневник ", че ще разясняват, като прегледат случая и вземат решение. Комисията ще прегледа случая незабавно щом бъде публично сезирана.

Междувременно Асоциацията на европейските публицисти – България, излезе с позиция, в която се споделя, че престижът на Българска национална телевизия би трябвало да бъде защитаван и граден. " По най-груб метод Волен Сидеров злоупотребява с правата, които законите на България му дават. Намираме се в предизборна акция, Българска национална телевизия е задължена да предложения представител на неговата партия, т.е. няма по какъв начин да ограничи наличието му и защото се употребява с депутатски имунитет, не може да му бъде потърсена отговорност за държание, което наподобява на безчинство. И до момента в който Волен Сидеров ловко се възползва от достиженията на демокрацията, с цел да я саботира, отговорност би трябвало да бъде търсена от личностите, които го употребяват или са го употребявали, с цел да реализиран свои политически и професионални цели ", се показва в позицията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР