Записан ли е гласът на реална жена, или обадилата се

...
Записан ли е гласът на реална жена, или обадилата се
Коментари Харесай

Реална жена стои зад телефонния бот Наталия

Записан ли е гласът на действителна жена, или обадилата се на половин България “Наталия ” с въпрос за “направена поръчка ” е известие, генерирано от изкуствен интелект?

Специалисти настояват, че е доста допустимо човек в действителност да е взел участие в клипа за задачите на акцията, в която незнайна компания събира данни кой от кой град е. Вече дали е знаела защо ще служи записът, или просто е била наета да прочете няколко фрази, е мъчно да се гадае на този стадий. Съдейки по дикцията, това би трябвало да е образована дама с вярно наречие.

Ако обаче е употребен изкуствен интелект, за него са нужни повече старания. Работата има два стадия, изясняват експерти. Първо, записва се по какъв начин човек с ясна артикулация чете няколко книги, с цел да се образова машината. Колкото повече думи каже, толкоз по-успешно ще е образованието на невронната мрежа. Във втората фаза тя може да се дообучи в границите на секунди, с цел да синтезира какъвто желаете глас - мъжки, женски, невисок, висок, с разнообразни ударения и тембър. Това значи, че всеки, който е получил позвъняване, би могъл да стане бъдеща “Наталия ” и околните му да получат позвъняване сякаш от него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР