Записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души,

...
Записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души,
Коментари Харесай

Ангелов: Записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души, хакерските атаки продължават

Записалите се за ваксина са към този момент близо 60 000 души, сподели през днешния ден във Варна министърът на опазването на здравето проф.Костадин Ангелов. По думите му против електронната система обаче има непрекъснати хакерски офанзиви. Явно някой доста желае да се провалим, само че няма да стане, уточни Ангелов. И посочи, че " Информационно обслужване " има екип, който работи непрекъснато и на всеки час подава информация към здравното министерство. Ваксинацията върви с положително движение и, в случай че по този начин продължава, до края на лятото ще сме постигнали задачата си - 70 на 100 от българите да бъдат ваксинирани, уточни Ангелов.

Въпреки увеличението на инфектираните, място за паника няма, сподели още министърът. По думите му от през днешния ден в София той стартира срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към преодоляване на обстановката. Болниците ще устоят на натиска, те разполагат с всичко належащо, бе позицията на Ангелов. Според него сериозни точки в страната сега няма, има места, където потенциал от кревати е напълнен и се вършат трансформации броят им да бъде повишен. По думите на министъра това е годно за Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София.

Ангелов добави, че към момента не се водят диалози за промени в графиците за онлайн и физическо наличие на учениците. Неговата позиция беше, че би трябвало да се работи с оптималната правдивост към хората, защото има области като Варна и Велико Търново, където заболеваемостта е ниска, а в други райони обстановката е по-напрегната.

В Европа към този момент се приказва за български модел за решение на рецесията с пандемията, добави министърът. Според него повода е, че страната ни е съумяла да реализира най-хубави резултати в региона на заболеваемостта и смъртността, въпреки ограниченията у нас да са били с доста по-нисък показател на суровост. В началото на акцията по имунизация България направи две неща, които в този момент и другите страни стартират да ползват, сподели Ангелов. По думите му това са слагане на имунизацията на Оксфорд на хора над 55 години и отварянето на зелените коридори.

Министърът сподели още, че до 10 март би трябвало да завърши имунизирането на членовете на изборни комисии на всички равнища. Той добави, че се работи интензивно и сполучлив летен туристически сезон, като концепцията е да се обезпечи оптималната сигурност както за идващите посетители, по този начин и за българските жители. Според Ангелов приоритет в хода на всеобщата имунизация ще бъдат работещите в туристическия отрасъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР