Запис с нареждане на Доналд Тръмп към високопоставен служител да

...
Запис с нареждане на Доналд Тръмп към високопоставен служител да
Коментари Харесай

Тръмп наредил на високопоставен служител от Джорджия да „намери“ 11 780 гласа

Запис с разпореждане на Доналд Тръмп към почитан чиновник да „ откри “ задоволително гласове за анулация на изборните резултати в щата Джорджия бе публикуван от изданието „ Уошингтън поуст “.

„ Просто желая да намеря 11 780 гласа “, споделя американският президент на секретаря на щата и републиканец Брад Рафенспергер, на което получава отговор, че резултатите в Джорджия са правилни.

Тръмп упорства, че той е спечелил изборите в щата, само че секретарят отбелязва, че данните, с които разполага президентът, са неправилни. Служителят е бил застрашен и с правни последствия.

„ Това е закононарушение. Не можете да позволите това да се случи. Това е огромен риск за вас и за Райън, вашия юрист “, споделя Тръмп, който по-късно желае спомагателни 11 780 гласа, задоволителни да му осигурят преднина. Рафенспергер отвръща, че би трябвало да преразгледа резултатите.

В неделя президентът написа в обществената мрежа Twitter, че служителят не му е дал елементи за измамата с президентския избор, на което Рафенспергер отговори, че „ истината ще излезе нескрито “.

Respectfully, President Trump: What you`re saying is not true. The truth will come out

— GA Secretary of State Brad Raffensperger (@GaSecofState)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР