Запис от скандал между личен лекар и близка на мъж

...
Запис от скандал между личен лекар и близка на мъж
Коментари Харесай

Личен лекар крещи и обижда близка на онкоболен мъж: Аз съм над ТЕЛК, ти не съществуваш

Запис от скандал сред персонален доктор и близка на мъж с онкологично заболяване провокира всеобщо отвращение в обществените мрежи.

Клипът беше публикуван Ивалина Иванова, която е брачна половинка на пациента на персоналния доктор. Той беше споделен и от някогашния здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов, който е сезирал " Медицински одит " и БЛС.

Във видеото се вижда по какъв начин лекарят крещи и наскърбява жена, пристигнала да изиска от него документ по отношение на ТЕЛК.

Според Иванова - медикът е общопрактикуващ доктор във Варна. Мъжът ѝ е негов пациент, боледувал е от тежко онкологично заболяване преди 2 година, със удостоверение по ТЕЛК, което би трябвало да се възобновява.

Докторът обаче отхвърля с нападателен звук, като декларира, че е " над ТЕЛК " и че законът не го задължавал със периоди за издаване: " На мен никой не ми държи сметка, ясно ли е ". Вместо да изясни на дамата какви спомагателни данни са му нужни за приключването на административната процедура, той ѝ крещи, че " не се явява никаква сега и не съществува ", когато ставало документи за ТЕЛК.

По време на абсурда той назовава мъжа ѝ " безумен " и " безспорен неблагодарник " - всичко това се случва пред очите на други пациенти в чакалнята пред лекарския кабинет.

От разногласието не се схващат доста други елементи, като се изключи че лекарят е ядосан, че фамилията няколко пъти го е търсило с претенции да побърза с документите, а той ги уведомил, че " ще се обади, като е подготвен ", след което спрял да си подвига телефона.

" А Вие по кое време ще бъдете подготвен? ", пита дамата, на което получава отговор: " Когато аз реша. Законът е подобен " и " Ще го направя, когато имам време, няма да ми казвате Вие по кое време имам време ".

Скандалът е записан със скрита камера от дамата, която е пристигнала от името на пациента.

" За мен е безусловно недопустимо доктор да се отнася по този начин към пациенти. Нито сме го обидили, нито сме отишли при него с молба да извърши нещо нелегално, а отидох единствено и само с молба да ми издаде нужния документ. А отсреща си получих отношение, което е непоносимо ", споделя тя. Жената признава, че авансово е решила да снима, тъй като не за първи път фамилията се сблъсква с неприятно отношение от съответния доктор. Тя оповестява още, че подала тъжба пред Здравната каса против него.

Костадин Ангелов го разгласява с коментар, че е сезирал " Медицински контрол " и Българския лекарски съюз.

" От фрагментите проличава експанзия на сътрудник доктор, която е ориентирана към близки на 21 годишен онкоболен пациент. Настоявам за бърза инспекция, незабавни ограничения и решение на административните проблеми с ТЕЛК на пациента ", написа той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР