Запекът или т.нар. констипация, е състояние на храносмилателната система, при

...
Запекът или т.нар. констипация, е състояние на храносмилателната система, при
Коментари Харесай

3 рецепти веднага помагат при запек

Запекът или така наречен констипация, е положение на храносмилателната система, при което изпражненията на човек или животно се втвърдяват и стават сложни за изхождане. Това положение е извънредно противен проблем, който може да съсипе всички проекти за една нощ. Какво можем да кажем за обстановки, когато запекът е постоянен? До какви национални средства би трябвало да прибягвате, в случай че не желаете да ходите за медикаменти?

Различни инфузии със слабително деяние могат да бъдат от огромна изгода в битката с запека. Например със семена от лен или копър:

1) Изсипете чаша вряла вода върху една чаена лъжичка ленено семе. Поставете получения разтвор на водна баня за 45 минути и по-късно го оставете да се вари за един час. Прецедете инфузията в три разграничени дози денем.

2) Изсипете чаша вряла вода върху една супена лъжица копър семена и пригответе инфузията по същия метод.

Пресният сок от алое също има слабително деяние. Препоръчва се да го приемате по една чаена лъжичка три пъти дневно преди хранене.

Ако различните способи за избавяне от запека не оказват помощ, би трябвало да се свържете със експерт, тъй че той да предпише лекуване.

В случай, че запекът е преодолян, би трябвало да се помни, че казусът може да се върне. За да не се случи това, пийте доста течности, не подценявайте зеленчуците и плодовете и вкарайте трици в диетата си. Освен това, не забравяйте да спортувате: физическата интензивност усъвършенства подвижността на червата, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР