Запазване на цените на горивата през наближаващите майски празници, прогнозират

...
Запазване на цените на горивата през наближаващите майски празници, прогнозират
Коментари Харесай

Почивката на софиянци по-евтина в Солун, отколкото в Бургас

Запазване на цените на горивата през наближаващите майски празници, предвиждат специалисти.

Хора, които възнамеряват да изкарат празниците със фамилията си отвън София, споделя, че цената на горивото към момента не ги е предиздвикала да лимитират пътуванията, само че пресмятат, че предходната пролет са зареждали бензин доста по-евтино.

Спрямо предходната година цените на главните горива са се повишили с близо 50%. Най-драстична е разликата при дизела, който към този момент е с 1 лев по-скъп.

Ако сравним цените по отношение на дните преди Великден, ще видим, че разлика съвсем няма. Експертите чакат идните седмици тези цени да се запазят макар спрените доставки на газ от Русия.

" Плюс-минус няколко стотинки това е изцяло обикновено. С изключение може би на метана, който при повишение на цената на доставки на този артикул, ще има покачване на метан станциите “, споделя пред Би Ти Ви Светослав Бенчев, основен правист на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Бърза сметка демонстрира, че в случай че пътуваме от столицата до Бургас с дизелова кола, ще изхарчим приблизително към 90 лева Пътят до Солун ще ни излезе с 20 лева по-малко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР