Запазва се тенденцията за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в

...
Запазва се тенденцията за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в
Коментари Харесай

Актуална COVID обстановка в Ямболско

Запазва се наклонността за понижаване на заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол - все още е 381 на 100 хиляди души население.

" Закрита е единствената Коронавирус зона в Ямбол, както и леглата за лекуване на инфекцията в частната болница „ Св. Йоан Рилски “ в града ", заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева. 

Спад в броя на новозаразените се регистрира в общините Ямбол и Болярово, в община Тунджа заболеваемостта бележи така наречен плато, а в общините Елхово и Стралджа има леко покачване на случаите. 

В момента дейните носители на инфекцията са 564, като от тях 52-ма са признати за лекуване в лечебни заведения. Една група от детска градина е под карантина. С отпадането на тестването в учебните заведения разчитаме на родителите при подозрения за COVID-19 да изследват сами децата си и да се обръщат към персоналните лекари, разяснява доктор Калчева.

Процесът на имунизация съвсем изцяло е спрял, като през вчерашния ден в цялата област са сложени едвам 12 ваксини, от които единствено две са първи дози, сподели още шефът на РЗИ – Ямбол. Със приключен курс на имунизация са малко над 29 000 души, а с бустерна доза - над 11 500 поданици на област Ямбол.

През първото тримесечие на тази година в района са регистрирани 5543 случая на ковид, което по отношение на същия интервал през 2021 година е над два пъти повече - 2123 случая. От началото на пандемията са регистрирани 17 265 позитивни проби, излекуваните са 15 968, а умрелите - 733 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР