Запътилият се към 1/8-финалите в Лига Европа тим на Валенсия

...
Запътилият се към 1/8-финалите в Лига Европа тим на Валенсия
Коментари Харесай

Валенсия не изненада никого и този кръг

Запътилият се към 1/8-финалите в Лига Европа отбор на Валенсия не съумя да пречупи гостуващия Еспаньол в среща от 24-ия кръг на Ла Лига и последният съдийски сигнал пристигна при 0:0. За домакините това е 9-о тъждество на “Местайя” и общо 14-о от началото на сезона в испанския хайлайф - най-вече от всички тимове. По тази причина тимът продължава да бъде отвън зона “Европа”. Каталунците пък са 11-и, като се отдалечиха на 6 точки от зоната на изпадащите.

В четвъртък футболистите на Валенсия изнесоха доста мощен мач против Селтик в Шотландия и се постановиха с 2:0, с което съвсем си подсигуряваха продължаването напред в Лига Европа. Този следобяд обаче “прилепите” не бяха толкоз безапелационни. Те нанесоха цели 20 изстрела към вратата на противника, само че единствено един попадна в очертанията. Това беше и огромният проблем на валенсианци.

Let's get some goals in the second half #ValenciaEspanyol pic.twitter.com/0l5mEorPPV
— Valencia CF English (@valenciacf_en) February 17, 2019
В 36-ата минута и шансът не беше с тях, когато Кевин Гамейро удари греда. В 65-ата той пропусна да осъществя със задна ножица, а малко преди този момент ВАР реши, че домакините не би трябвало да получат дузпа.

Еспаньол мъчно даже минаваше центъра и също за 90 минути единствено един път съумя да уцели вратата.

Дълбото в добавеното време капитанът на гостите Хави Лопес беше изпъден за втори жълт картон. След това остана време единствено за едно центриране в наказателното поле на “папагалчетата”, за което се включи и вратарят на Валенсия Нето, само че до гол не се стигна.

Бразилският пазач на домакините игра със строшен пръст на ръката. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 24 кръг, неделя 17 февруари  Валенсия 0:0краен резулат  Еспаньол
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР