Запасяването на германските домакинства със стоки от първа необходимост на

...
Запасяването на германските домакинства със стоки от първа необходимост на
Коментари Харесай

Хамстерингът вдигнал продажбите на дребно в Германия над очакваното

Запасяването на немските семейства със артикули от първа нужда на фона на предстоящите строги ограничавания и карантинни ограничения е довело до мощен напредък в продажбите на дребно през февруари. Това сочат оповестени през днешния ден публични данни, представени от Ройтерс.
Спрямо същия месец на предходната година продажбите са скочили с 6,4 на 100 с отчитане на сезонните фактори, изпреварвайки доста упованията на анализаторите за нарастване от едвам 1,5 на 100. Отчетено на месечна основа, февруарските продажби са нарастнали с 1,2 на 100, прецизира Българска телеграфна агенция.
Скокът в търсенето от семействата, подготвящи се за ограничавания на излизането на открито и възможна карантина, към този момент докара до дефицит на тоалетна хартия в цялата страна и разпространява думата " хамстеринг " или " да трупаш като хамстер ", която германците употребяват за паническото извършване на покупки.
Продажбите са нарастнали като цяло, само че покачването е изключително мощно при храните, напитките и тютюневите произведения, прецизира немската статистическа работа. В тези браншове приходите са скочили със 7,8 на 100 по отношение на февруари 2019 година. Най-облагодетелствани от тази наклонност са супермаркетите, чиито доходи са се нараснали с 8,3 на 100 по отношение на напредък от 3,5 на 100 при профилираните магазини.
Данните за търговията на дребно са измежду дребното положителни вести за най-голямата европейска стопанска система, която се чака да изпадне в криза тази година, наранена от пандемията.
Рязко са нарастнали и продажбите на нехранителни стоки - с 5,6 на 100 по отношение на февруари предходната година, регистрирано в действителни стойности. Онлайн услугите и доставките бележат високи резултати с покачване на приходите от 11 на 100 по отношение на февруари 2019 година.
Продажбите на фармацевтични и козметични артикули са се нараснали с 6,6 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР